12:02, 1 Februarie 2011 publicat în Retete culinare

O prajitura venita din traditia germana. Se face rapid, usor, este ieftina si extrem de gustoasa. Este una dintre cele mai gustoase prajituri cu mere pe care eu una le-am facut sau le-am gustat vreodata.

O reteta delicioasa recomandata de Lacrima Andreica

Ingrediente:

Citeste si:
De ce este bine să privim cerul nopții mai des: Lecții despre viață...
De ce este bine să privim...

Pentru blat

  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte caldut
  • 15 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr nuci macinate
  • 8 mere potrivit de mari
  • 8 batoane de scortisoara
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura gris

Cum se face?

Citeste si:
Ana Consulea a lansat gelateria Zelato în Parcul Regele Mihai I din...
Ana Consulea a lansat...

1. In galbenusuri adaugi pe rand, cate o lingura de zahar, una de lapte si una de ulei amestecand bine dupa fiecare pana cand ai incorporat toate aceste ingrediente;
2. Adaugi zaharul pudra, praful de copt si faina in ploaie si amesteci cu grija sa nu se faca cocoloase;
3. Torni aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
4. Scoti doar cotorul din mere, cu grija sa nu se rupa si umpli locul ramas gol cu un baton de scortisoara si cu nuca amestecata cu pesmet si gris;
5. Pui merele intregi in aluatul asezat deja in tava, la distanta de aproximativ 2 cm intre ele;
6. Pui prajitura la cuptor si o lasi sa se coaca; dupa ce aluatul s-a copt, scoti prajitura din cuptor si presari zahar vanilat peste partile din mere care au ramas in afara aluatului deja crescut; mai lasi la cuptor pentru inca max. 5 minute.
7. Se serveste calda sau rece.

Pofta buna!

Alte retete foarte interesante puteti gasi pe blogul klausburger.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri