Dulce, mentolata, siropoasa, divina!

INGREDIENTE:


Blat:
4 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura miere, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao,
2 linguri faina, 2 linguri gris, 1 lingutita praf de copt, 3 linguri lapte, 8 linguri ulei.
Crema: 250 ml frisca lichida, 2 linguri sirop concentrat de menta, 2 linguri lichior de menta.Prajitura After Eight. Reteta prajitura after eight
Glazura: 150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 1 lingura apa, 2 linguri ulei.
Decor: 100 g ciocolata cu lapte, 50 g unt, 2 linguri frisca lichida, frunze de menta.
Sirop: 2 linguri sirop de menta, 2 linguri lichior de menta, 100 ml apa.

PREPARARE:

Blat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga mierea, uleiul, laptele si ingredientele uscate ( faina, gris, praf de copt, cacao) amestecate inainte, separat. La final se incorporeaza usor, albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt; se toarna aluatul; se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute. Blatul copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Crema:

Prajitura After Eight. Reteta prajitura after eight
Se mixeaza frisca lichida pana isi dubleaza volumul; se adauga siropul si lichiorul de menta si se amesteca. Frisca lichida poate fi inlocuita cu 500 ml smantana pt frisca; in acest caz se folosesc in plus 3-4 linguri zahar pudra si 1 plic intaritor de frisca.

Glazura 1:
Se pun intr-un vas, pe foc, untul, apa, uleiul si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Glazura se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

Glazura 2- pentru decor:
Se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata, amestecand pana la topirea completa.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura After Eight.