Dificultate: medie
Ingrediente:
- 700gr de cartofi
- 500 gr carne tocata de vita
- 1 ceapa mare
- seminte de pin (optional)
- unt pentru uns tava
- pesmet
- sare
- piper
- 2 linguri lapte praf
Mod de preparare:
Cartofii se fierb si face un piure, se sareaza, pipereaza si se pune laptele praf. Nu se adauga apa in care au fiert, nici alt lichid. Ceapa tocata marunt se caleste, apoi se adauga carnea, piper, sare dupa gust. Se calesc semintele de pin separat si se adauga peste carne. Intr-o tava intinsa unsa cu unt se aseaza un strat(3-4cm) de piure de cartofi, nivelandu-l cu mana. Se rastoarna compozitia de carne si se acopera cu inca un strat de piure in felul urmator: se formeaza in maini chiftele mari de piure care se aplatizeaza in strat de 3-4cm. Se aseaza peste umplutura din tava, una langa alta. Se continua asa pana se formeaza stratul care se niveleaza cu mana umeda (se lipesc golurile,se mai adauga piure daca e nevoie). Se unge bine cu putin unt topit si se presara cu pesmet. Se da la cuptor pana se rumeneste putin.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor