Sufleu de cartofi cu carne

12:05, 3 Mai 2011 publicat în Retete culinare

O reteta deosebita de sufleu de cartofi cu carne. Are un gust extraordinar si este foarte aspectuoasa.

Dificultate: medie

Ingrediente:

Citeste si:
Calatorie gastronomica: 12 deserturi divine de Craciun, care se...
Calatorie gastronomica: 12...
  • 700gr de cartofi
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ceapa mare
  • seminte de pin (optional)
  • unt pentru uns tava
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • 2 linguri lapte praf

Mod de preparare:

Cartofii se fierb si face un piure, se sareaza, pipereaza si se pune laptele praf. Nu se adauga apa in care au fiert, nici alt lichid. Ceapa tocata marunt se caleste, apoi se adauga carnea, piper, sare dupa gust. Se calesc semintele de pin separat si se adauga peste carne. Intr-o tava intinsa unsa cu unt se aseaza un strat(3-4cm) de piure de cartofi, nivelandu-l cu mana. Se rastoarna compozitia de carne si se acopera cu inca un strat de piure in felul urmator: se formeaza in maini chiftele mari de piure care se aplatizeaza in strat de 3-4cm. Se aseaza peste umplutura din tava, una langa alta. Se continua asa pana se formeaza stratul care se niveleaza cu mana umeda (se lipesc golurile,se mai adauga piure daca e nevoie). Se unge bine cu putin unt topit si se presara cu pesmet. Se da la cuptor pana se rumeneste putin.

Citeste si:
Toamna se numara ofertele atractive la Pizza Hut Delivery: Special...
Toamna se numara ofertele...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri