Dificultate: redusa
Ingrediente:
Blat:
- 200 g faina
- 200 g margarina
- 200 g zahar
- 100 g nuca macinata
- 1 pachetel cu zahar vanilat
Crema:
- 100 g margarina
- 2 linguri esenta de cafea
- 1 esenta de rom
- 150 g zahar
Glazura din serbet de cafea:
- 400 g zahar
- zeama de la o lamaie
- 1 pahar apa
- 1/3 pahar de cafea concentrata
Mod de preparare:
Se prepara blatul, astfel: margarina se freaca foarte bine cu zaharul. Se adauga zaharul vanilat, nucile si , treptat , faina. Aluatul rezultate se imparte in trei parti. Din fiecare parte se intinde foaie si se pun pe rand in forma de tort. Se baga in cuptorul incalzit la foc potrivit. Intre foile coapte, se pune un strat de crema de cafea, obtinuta din frecarea margarinei cu zahar si adaugarea treptata de esenta de cafea si de rom. Se prepara glazura de serbet de cafea: se pune zaharul intr-un vas cu apa si se lasa pe marginea aragazului pana se topeste tot zaharul. Se da la foc iute. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga zeama de lamaie si cafeaua. Pana se leaga, se ia spuma din cand in cand. Se lasa sa se raceasca, apoi se glaseaza tortul.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie