Dificultate: redusa
Ingrediente:
Blat:
- 200 g faina
- 200 g margarina
- 200 g zahar
- 100 g nuca macinata
- 1 pachetel cu zahar vanilat
Crema:
- 100 g margarina
- 2 linguri esenta de cafea
- 1 esenta de rom
- 150 g zahar
Glazura din serbet de cafea:
- 400 g zahar
- zeama de la o lamaie
- 1 pahar apa
- 1/3 pahar de cafea concentrata
Mod de preparare:
Se prepara blatul, astfel: margarina se freaca foarte bine cu zaharul. Se adauga zaharul vanilat, nucile si , treptat , faina. Aluatul rezultate se imparte in trei parti. Din fiecare parte se intinde foaie si se pun pe rand in forma de tort. Se baga in cuptorul incalzit la foc potrivit. Intre foile coapte, se pune un strat de crema de cafea, obtinuta din frecarea margarinei cu zahar si adaugarea treptata de esenta de cafea si de rom. Se prepara glazura de serbet de cafea: se pune zaharul intr-un vas cu apa si se lasa pe marginea aragazului pana se topeste tot zaharul. Se da la foc iute. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga zeama de lamaie si cafeaua. Pana se leaga, se ia spuma din cand in cand. Se lasa sa se raceasca, apoi se glaseaza tortul.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară