Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 100 g de fasole alba
- 100 g fasole rosie
- 2 rosii
- 1 praz mic
- 2 cepe mari
- 1 cartof mare
- 125 g de fasole verde
- 1 morcov mijlociu
- 300 g dovlecel
- 6 1/2 lingura ulei de masline
- 75 grame de taitei mai grosi
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 10 – 12 linguri de busuioc taiat marunt
- sare
- 6 linguri parmezan ras
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Fasolea verde se taie in bucati si se oparaste. Rosiile se cresteaza, se oparasc, se descojesc, se indeparteaza cotorul si samburii si se taie cubulete. Restul legumelor se taie marunt. Ceapa si prazul se prajesc in ulei. Se adauga jumatate din cantitatea de rosii, cartofi si frunze de patrunjel. Desupra se pune supa si se fierbe sub capac 3 sferturi de ora. Fasolea, dovleacul si taiteii se pun in supa si acesta se fierbe inca un sfert de ora fara capac. Usturoiul se amesteca cu busuioc si cascaval. Treptat se adauga uleiul de masline, apoi se sareaza si se pipereaza. Pasta se amesteca cu putina supa. Apoi se toarna deasupra restul de supa si se presara rosiile ramase.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă