Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 100 g de fasole alba
- 100 g fasole rosie
- 2 rosii
- 1 praz mic
- 2 cepe mari
- 1 cartof mare
- 125 g de fasole verde
- 1 morcov mijlociu
- 300 g dovlecel
- 6 1/2 lingura ulei de masline
- 75 grame de taitei mai grosi
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 10 – 12 linguri de busuioc taiat marunt
- sare
- 6 linguri parmezan ras
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Fasolea verde se taie in bucati si se oparaste. Rosiile se cresteaza, se oparasc, se descojesc, se indeparteaza cotorul si samburii si se taie cubulete. Restul legumelor se taie marunt. Ceapa si prazul se prajesc in ulei. Se adauga jumatate din cantitatea de rosii, cartofi si frunze de patrunjel. Desupra se pune supa si se fierbe sub capac 3 sferturi de ora. Fasolea, dovleacul si taiteii se pun in supa si acesta se fierbe inca un sfert de ora fara capac. Usturoiul se amesteca cu busuioc si cascaval. Treptat se adauga uleiul de masline, apoi se sareaza si se pipereaza. Pasta se amesteca cu putina supa. Apoi se toarna deasupra restul de supa si se presara rosiile ramase.
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!