IN ACEST ARTICOL:
Reteta am descoperit-o acum doi ani si sincer mi-au placut la gust, de am adoptat-o pentru fiecare masa festiva in care trebuie sa includ si mancaruri de post.

Este o adevarata placere sa avem stransi la o masa cativa prieteni si toti sa se simte in largul lor, sa le oferi ceva bun fiecaruia si sa le bucuri papilele gustative.

Pentru aceasta reteta de Crochete de legume veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • cartofi – 0,5 kg
  • morcovi – 2 buc
  • telina/ radacina de patrunjel – 150 – 200 gr
  • castraveti murati – 3 buc
  • faina – 4 linguri
  • pesmet- 200 gr
  • pasta de ardei iute / bulion+ o lingurita de boia – 2 linguri
  • bicarbonat de sodiu – o lingurita
  • usturoi – 3 catei
  • oregano – 1/4 lingurita
  • cimbru- 1/4 lingurita
  • sare – 1/2 lingurita
  • ulei pentru prajit

Timp de preparare a acestor Crochete de legume:

fierbere: 20 min.
pregatirea compozitiei: 5 min.
de stat la rece: 30 min.
preparare: 10 min.

1. Pentru inceput, punem cartofii, morcovii si telina/ radacina de patrunjel la fiert pentru 20 min. Apoi, le curatam si dam prin razatoare. Tocam castravetii si ii adaugam, apoi punem si restul ingredientelor, bineinteles, cu usturoiul zdrobit, iar pesmetul il lasam pentru mai tarziu, bicarbonatul stins cu putin otet de mere. Bine omogenizata toata compozitia o punem la rece pentru 30 min. Daca este prea dura compozitia, adaugam putina apa minerala, o face mai pufoasa:) , iar daca este prea moale punem o lingura- doua de pesmet.
2. Odata expirat timpul, inmuiem mainele in apa si rulam crochetele in mana. Punem ulei la incins, si la calim pe ambele parti la un foc potrivit, pentru a avea timp sa fie bine patrunse.
3. Atunci cand sunt gata le scoatem pe un servetel pentru a elimina excesul de ulei.

Va urez pofta buna !:)

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri