Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 20 foi de varza
- 1 cana orez
- 2 morcovi
- 1 telina mijlocie
- 4 cepe
- 1 foaie dafin
- 2 linguri nuci pisate
- 1 cana suc de rosii
- 1 legatura verdeata,
- 1 crenguta de cimbru
- sare
- ulei
- piper
Mod de preparare:
Foile de varza se oparesc, daca varza este cruda si se lasa la scurs. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mica, ceapa se toaca marunt si se pun toate, la calit intr-o cratita cu ulei, 2-3 minute. Intr-un castron se pune orezul, ceapa, morcovii, telina, sarea, piperul, verdeata tocata, nucile pisate si se amesteca bine. Cu aceasta compozitie se umplu foile de varza si se invelesc cu grija. Se pun intr-o cratita, deasupra lor se toarna apa clocotita, cat sa le acopere cu cca 5 cm. Se pune foaia de dafin si crenguta de cimbru. Se dau la cuptor la foc mic, si dupa cca 20 minute de fiert se aduga si sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba incet. Dupa 15 minute veti avea cele mai gustoase sarmalute.

Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023