Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g orez
- 5 linguri de ulei
- 2 cepe mari
- o legatura de patrunjel
- o legatura de marar
- condimente (oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara)
- 500 g masline (negre sau verzi)
- o jumatate de lamaie
- o lingura de bulion
- o foaie de dafin
Mod de preparare:
Cepele se curata, se spala, apoi se toaca fin. Se caleste doar o ceapa in 50 ml ulei si condimente. Se adauga apoi orezul spalat si putina apa. Se lasa la foc mic circa o jumatate de ora, astfel incat orezul sa se inmoaie. Intre timp, se prepara sosul de masline. Fiecare maslina se inteapa in mai multe locuri cu furculita. Se caleste cea de-a doua ceapa in restul de ulei, apoi se adauga maslinele si apa, astfel incat sa fie acoperite. Se lasa sa fiarba circa 20 de minute. Pe la jumatatea fierberii, se adauga jumatatea de lamaie taiata in felii si putin piper macinat. Spre sfarsit, se pune foaia de dafin si bulionul dizolvat infoarte putina apa rece. Se mai lasa sa dea un clocot si se ia sosul de pe foc. Cand orezul este fiert, se ia vasul de pe foc si se adauga verdeata spalata si tocata. Se serveste cu sos turnat deasupra.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?