Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250 g biscuiti populari
- 250 g rahat
- 150 g margarina
- 250 nuci uscate in cuptor si rasnite
- 3 linguri de cacao
- 1-2 foi de gelatina (facultativ)
- 4 linguri apa
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingura rom
Mod de preparare:
In apa calda se topeste gelatina, la foc mic, se topeste rahatul, taiat bucatele mici, se adauga cacaoa, nuca maruntita si se fierb impreuna, pana se obtine o pasta moale, in care se incorporeaza margarina.
Se ia de pe foc si se adauga biscuitii, sfaramati cat mai marunt si mirodenii. Se rastoarna pe o planseta acoperita cu zahar pudra, de grosimea 1 cm. Compozitia rezultata se pune pe folie alimentara, se ruleaza si se modeleaza prajitura de forma si grosimea unui baton de salam. Se da la rece si se serveste taiata rondele.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă