Timp de preparare: 25-30 minute.
Ingrediente:
- 500 g biscuiti simpli
- 350-400 ml ceai de fructe
- 3 linguri de zahar
- 3 vanilii
- 1 lingura miere
- 125 g margarina Unirea
- 4 cuburi de rahat colorat
- 2 linguri de stafide
- coaja rasa de la o lamaie mica
- 3 linguri cacao
Mod de preparare:
La 400 ml apa fierbinte adaugam 2 plicuri de ceai, lasam la infuzat 8-10 minute, apoi indulcim cu 3 linguri de zahar. Punem stafidele in 100 ml ceai fierbinte sa se umfle. Intre timp zdrobim biscuitii, taiem rahatul bucatele. Intro cratita punem margarina la topit, adaugam stafidele si restul de ceai, cacaua, amestem bine sa nu se faca cocoloase praful de cacao, fierbem 1 minut la foc mic, stingem focul. Lasam putin sa se raceasca compozitia, apoi adaugam biscuitii rupti bucatele, rahatul taiat cuburi mici si coaja de lamaie. Se amesteca totul bine, apoi pe o foaie de celofan, sau folie de plastic, asezam compozitia si cu mainile umezite cu apa rulam sub forma unui salam.
Se leaga folia la capete si se lasa salamul sa se raceasca, apoi se pune cateva ore in frigider, dupa care se taie felii de grosimea unui deget, sau mai subtiri.Sfat: Mie nu mi-a placut cu rahat. La feliere prajitura se rupe cand ajunge cutitul la bucati de rahat, insa gustul este foarte bun.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul dulcesarat.blogspot.com
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”