Supa de dovlecei

12:03, 29 Martie 2011 publicat în Retete culinare

O reteta delicioasa de supa de dovlecei

Ingrediente:

  • 2 morcovi mari feliati
  • 1 ceapa mijlocie
  • 4 dovlecei(zucchini)potriviti
  • 2 litri supa de pui(sau apa)
  • 1/2 litru lapte
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura de gris
  • sare,piper,marar tocat marunt,patrunjel si usturoi.
  • smaintina, iaurt sau lapte acru(optional)

Mod de preparare:

Citeste si:
Șase pași către dieta unui adult sănătos
Șase pași către dieta unui...

Intr-o cratita( oala ) de 4 l, se pun 2 linguri de ulei floarea soarelui la incins ,se adauga ceapa tocata marunt si morcovi feliute si se prajesc puţin (pana se inmoaie, fara sa se arda )

Dovleceii se razalesc bine,se lasa citeva minute cu putina sare,dupa care se storc de apa . Am adaugat peste morcovi si cepa prajita,2 litri de supa de pui si 1/2 litru de lapte .Am lasat citeva minute la fiert. Am adaugat in oala dovleceii razaliti.

Citeste si:
O gustare dulce pentru Dragobete
O gustare dulce pentru Dragobete

Faina si grisul,se amesteca cu putin iaurt(sau lapte acru)si se toarna peste supa.Se lasa pana da un clocot.Stingem focul,si adaugam: sare,piper si usturoi dupa gust,

Aveti grija ca dovlecelul a fost sarat inainte,se lasa la fiert 15-20 min. sau pana se inmoaie dovlecelul. Se adauga mararul spalat si taiat marunt , iar la sfarsit smantana ,iaurt sau lapte acru daca doriti. Doritori pot pune in ea şi pătrunjel tăiat fin.

Se serveste cu ardei iute.

O bunatate....
ENJOY!

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri