Ingrediente:
- 2 morcovi mari feliati
- 1 ceapa mijlocie
- 4 dovlecei(zucchini)potriviti
- 2 litri supa de pui(sau apa)
- 1/2 litru lapte
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingura faina
- 1 lingura de gris
- sare,piper,marar tocat marunt,patrunjel si usturoi.
- smaintina, iaurt sau lapte acru(optional)
Mod de preparare:
Șase pași către dieta unui adult sănătos

Intr-o cratita( oala ) de 4 l, se pun 2 linguri de ulei floarea soarelui la incins ,se adauga ceapa tocata marunt si morcovi feliute si se prajesc puţin (pana se inmoaie, fara sa se arda )
Dovleceii se razalesc bine,se lasa citeva minute cu putina sare,dupa care se storc de apa . Am adaugat peste morcovi si cepa prajita,2 litri de supa de pui si 1/2 litru de lapte .Am lasat citeva minute la fiert. Am adaugat in oala dovleceii razaliti.
O gustare dulce pentru Dragobete

Faina si grisul,se amesteca cu putin iaurt(sau lapte acru)si se toarna peste supa.Se lasa pana da un clocot.Stingem focul,si adaugam: sare,piper si usturoi dupa gust,
Aveti grija ca dovlecelul a fost sarat inainte,se lasa la fiert 15-20 min. sau pana se inmoaie dovlecelul. Se adauga mararul spalat si taiat marunt , iar la sfarsit smantana ,iaurt sau lapte acru daca doriti. Doritori pot pune in ea şi pătrunjel tăiat fin.
Se serveste cu ardei iute.
O bunatate....
ENJOY!
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?