Ingrediente:
- 2 morcovi mari feliati
- 1 ceapa mijlocie
- 4 dovlecei(zucchini)potriviti
- 2 litri supa de pui(sau apa)
- 1/2 litru lapte
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingura faina
- 1 lingura de gris
- sare,piper,marar tocat marunt,patrunjel si usturoi.
- smaintina, iaurt sau lapte acru(optional)
Mod de preparare:
Intr-o cratita( oala ) de 4 l, se pun 2 linguri de ulei floarea soarelui la incins ,se adauga ceapa tocata marunt si morcovi feliute si se prajesc puţin (pana se inmoaie, fara sa se arda )
Dovleceii se razalesc bine,se lasa citeva minute cu putina sare,dupa care se storc de apa . Am adaugat peste morcovi si cepa prajita,2 litri de supa de pui si 1/2 litru de lapte .Am lasat citeva minute la fiert. Am adaugat in oala dovleceii razaliti.
Faina si grisul,se amesteca cu putin iaurt(sau lapte acru)si se toarna peste supa.Se lasa pana da un clocot.Stingem focul,si adaugam: sare,piper si usturoi dupa gust,
Aveti grija ca dovlecelul a fost sarat inainte,se lasa la fiert 15-20 min. sau pana se inmoaie dovlecelul. Se adauga mararul spalat si taiat marunt , iar la sfarsit smantana ,iaurt sau lapte acru daca doriti. Doritori pot pune in ea şi pătrunjel tăiat fin.
Se serveste cu ardei iute.
O bunatate....
ENJOY!
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară