Ingrediente:
- 6 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri migdale macinate
- 3 linguri nuca macinata
- 4 linguri faina
- 2 linguri ulei
- esenta de rom
Pentru glazura:
- o cana lapte
- o cana zahar
- un plic de cacao
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste. Se adauga migdalele si nuca. Se adauga uleiul si esenta. Se adauga faina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc mediu 20 minute. Se incearca cu paiul. Se lasa la racit.
Se pregateste glazura: se fierbe laptele cu zaharul. Se adauga cacao si se mai da in cateva clocote.
Se taie prajitura bucati potrivite ca marime si forma, in functie de inspiratie. Fara a se scoate din tava se toarna glazura calda si se lasa din nou la racit. Se serveste rece. Se poate orna cu frisca sau inghetata.
Mai multe retete delicioasa puteti gasi pe blogul loculundescriu.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară