Ingrediente:
- 6 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri migdale macinate
- 3 linguri nuca macinata
- 4 linguri faina
- 2 linguri ulei
- esenta de rom
Pentru glazura:
- o cana lapte
- o cana zahar
- un plic de cacao
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste. Se adauga migdalele si nuca. Se adauga uleiul si esenta. Se adauga faina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc mediu 20 minute. Se incearca cu paiul. Se lasa la racit.
Se pregateste glazura: se fierbe laptele cu zaharul. Se adauga cacao si se mai da in cateva clocote.
Se taie prajitura bucati potrivite ca marime si forma, in functie de inspiratie. Fara a se scoate din tava se toarna glazura calda si se lasa din nou la racit. Se serveste rece. Se poate orna cu frisca sau inghetata.
Mai multe retete delicioasa puteti gasi pe blogul loculundescriu.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă