Avem nevoie de:
- 500 g paste
- 5 cartofi
- 1 ceapa
- 2 linguri bulion
- ulei
- sare
- piper
- 1 lingurita zahar
- 1 frunza dafin
- apa
- patrunjel
Mod de preparare:
Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare aproximativ 20-30 min.
Cand sunt fierti ii scurgem de apa. Intre timp tocam ceapa marunt (eu am pus si cateva frunze de la o ceapa verde) si o calim in ulei, si cand devine sticloasa adaugam cartofii fierti si ii prajim putin impreuna.
Facem si un sos din bulion, fierband bulionul cu apa si putin ulei, la care adaugam condimentele (sare, piper, patrunjel tocat, o lingurita zahar, o frunza dafin). Fierbem pastele dupa instructiuni apoi le scurgem si le asezam in farfurii. Punem peste paste amestecul de ceapa si cartofi si sosul de bulion.
Se pot servi si fara sos.
Mai multe retete interesante puteti gasi pe bucatarie-usoara.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă