Dupa cum am promis am revenit cu o alta reteta de post, poate nu are aspectul cel mai atragator dintre mancaruri, dar cu siguranta este foarte sanatoasa si care ar trebui consumata macar de cateva ori pe an, deoarece spanacul (sau ca inlocuitor urzica) este foarte bogat in fier.

Ingrediente:

  • cateva ciuperci oricare ar fi ele, eu am folosit champinion
  • spanac, proaspat sau congelat
  • cativa catei de usturoi sau usturoi granulat
  • faina de porumb pentru mamaliguta. Spanac cu ciuperci si mamaliguta. Reteta spanac cu ciuperci si mamaliguta

Mod de preparare:

Dat fiind ca am folosit spanac congelat, primul lucru care l-am facut a fost sa-l decongelez printr-o baie de aburi, apa care am pus-o la fiert dedesubt o voi folosi la legarea amestecului.
Apoi am tocat ciupercile si le-am tras putin in tigaie, dupa care le-am scaldat in jumatate de pahar de vin, peste care am turnat spanacul decongelat mai inainte.
Am asezonat cu sare, piper si usturoi granulat, am adaugat cateva linguri din apa de care va ziceam la inceput plus o lingura-doua de faina de grau pentru ingrosare, apoi si le-am mai lasat in tigaie timp de 5-10 minute maxim la foc mic si amestecand continuu.
Pentru acest preparat am alaturat si o mamaliguta, ca sa mearga mai bine.
Si cam asta a fost reteta mea de post si nu numai...

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta de post: Spanac cu ciuperci si mamaliguta.