O reteta interesanta de ciuperci umplute

Adica ciuperci umplute cu ciuperci :)) Am gasit niste ciuperci gigant la Mega, asa mari ca ne-am speriat ca nu avem cu ce sa le umplem. Dar am sacrificat 2 din ele ca sa le umplem pe celelalte.
Pot fi servite ca aperitiv, daca sunt ceva mai mici ciupercile, sau ca fel principal, mai ales in zilele de post. Reteta e foaaarte aromata de la toate condimentele si in cazul nostru si foaaaaaaarte iute, ca am scapat putin mai multa boia. Dar nu-i nimic, asta e, vorba cantecului...

Pentru 2 portii de ciupercute avem nevoie de:

  • 1 kg ciuperci (la noi au fost 8 ciuperci)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper, oregano, boia (optional)
  • putin ulei pt prajit
  • zeama de lamaie

Mod de preparare:

Spalam ciupercile si le scoatem piciorusele. Le stropim bine cu zeama de lamaie ca sa ramana albe si frumoase. Tocam ambele tipuri de ceapa si le punem la calit in putin ulei. Adaugam sare si cateva linguri de apa ca sa fiarba linistite. In acest timp tocam piciorusele de la ciuperci si putem toca si 1-2-3 ciuperci (depinde cat sunt de mari) ca sa avem suficienta compozitie pentru umplutura. Trebuie sa tinem cont si ca atunci cand vor fierbe, piciorusele si ciupercile tocate vor scadea destul de mult, asa ca poate parea cam mult cand putem in tigaie, dar cand sunt gata sa observam ca e tocmai bine.
Dupa ce ceapa a fiert cam 10 minute, adaugam ciupercile tocate, put

ina apa si le lasam sa fiarba inca 10 minute. Tocam verdeturile marunt si le adaugam peste amestecul din tigaie. Condimentam cu sare, oregano, piper si boia si stingem focul.
In tava in care vom coace ciupercile intindem folie de aluminiu si o ungem cu putin ulei. Luam cu lingura din compozitia din tigaie si umplem ciupercile nu foarte mult, pentru ca ele se micsoreaza destul cand se coc si apoi riscam sa ne cada bunatate de umplutura din ciuperci.
Dam la cuptorul incins la 180 - 200 de grade cam 40 de minute, tocmai bine cat sa vedem un episod din Dr. House :)
100 de grame au aproximativ 100 de calorii, deci o portie va avea cam 360 de calorii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri