Prajitura este una foarte simpla.
Pentru a o pregati avem nevoie de urmatoarele:
Un blat din:
- 4oua
- 8 linguri zahar
- coaja rasa de portocala
- 5 linguri faina.
Sirop:
- 4 linguri apa
- 4 linguri lichior de portocale
- 1 lingura miere
- 5 linguri zahar farin.
Glazura:
- 150-200g zahar farin
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- 2-3 linguri apa.
Se prepara astfel:
Se bat ouale intregi cu zaharul,se adauga coaja rasa de portocala si faina.Se amesteca usor pt a iesi o prajitura pufoasa. Aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 25 minute. Se amesteca ingredientele pt sirop si se pun pe foc pana se topeste zaharul. Prajitura se scoate din tava,se lasa sa se raceasca, se pune pe un gratar si se toarna deasupra siropul. Pentru glazura: se amesteca zahar farin cu zeama de lamaie si apa cat sa iasa o compozitie fluida, groasa, care se intinde uniform deasupra prajiturii. Cantitatea de zahar se poate dubla daca se doreste un strat mai inalt de glazura. Prajitura se taie si se decoreaza dupa preferinta. Snurul de decor se poate modela din pasta de zahar sau din caramele gumate.
Rezultatul: un martisor delicios, elegant si feminin.
Pofta buna! :)
Pe blogul truedelights.wordpress.com puteti gasi mai multe retete interesante
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie