Prajitura este una foarte simpla.
Pentru a o pregati avem nevoie de urmatoarele:
Un blat din:
- 4oua
- 8 linguri zahar
- coaja rasa de portocala
- 5 linguri faina.
Sirop:
- 4 linguri apa
- 4 linguri lichior de portocale
- 1 lingura miere
- 5 linguri zahar farin.
Glazura:
- 150-200g zahar farin
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- 2-3 linguri apa.
Se prepara astfel:
Se bat ouale intregi cu zaharul,se adauga coaja rasa de portocala si faina.Se amesteca usor pt a iesi o prajitura pufoasa. Aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 25 minute. Se amesteca ingredientele pt sirop si se pun pe foc pana se topeste zaharul. Prajitura se scoate din tava,se lasa sa se raceasca, se pune pe un gratar si se toarna deasupra siropul. Pentru glazura: se amesteca zahar farin cu zeama de lamaie si apa cat sa iasa o compozitie fluida, groasa, care se intinde uniform deasupra prajiturii. Cantitatea de zahar se poate dubla daca se doreste un strat mai inalt de glazura. Prajitura se taie si se decoreaza dupa preferinta. Snurul de decor se poate modela din pasta de zahar sau din caramele gumate.
Rezultatul: un martisor delicios, elegant si feminin.
Pofta buna! :)
Pe blogul truedelights.wordpress.com puteti gasi mai multe retete interesante
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară