Ingrediente:
- 1 kg faina,100 gr zahar
- 30gr. drojdie,sare
- 200gr miere
- 300-400 gr nuca macinata
- zahar vanilat
- coaja de lamaie
Preparare:
Se face o maia, din zahar, un pic de faina drojdie, care se lasa la crescut. Se cerne apoi faina, se adauga maiaua, si sarea un pic de apa calda pentru un aluat potrivit de tare si se framanta bine( puteti pune un pic de bors la framantat pentru fragezire). Se acopera cu un servet curat si se lasa la crescut.
Se taie buc . din aluat, se fac suluri din care se taie bucati mai mici.
Fiecare bucata se face un sul care se impleteste sub forma de 8si se pun in tava unsa in prealabil. Se ung cu apa cu zahar si se coc la foc potrivit. Trebuie sa iasa cam 40 buc mai mici. Din zahar si apa se face un sirop, se adauga mierea , coaja de lamaiesi portocale vanilie si es de rom, toate intru-un castron. in alt castron se pregateste, nuca cu zahar vanilat. Se pun cate unul in sirop si se lasa un pic, apoi se dau prin nuca (partea de sus). SE aseaza pe o tava .
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul culinarecufeteistete.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă