Este o bautura delicata si cremoasa, pe care eu o asociez cu sarbatorile de iarna, desi de data asta le-am lasat sa treaca fara sa o prepar. Dar niciodata nu e prea tarziu...

Aceasta bautura provine din coloniile olandeze, unde era preparata cu avocado. In timp, olandezii au renuntat la adaosul de fruct exotic, dar au pastrat denumirea "Advoocat" pe unele din sticlele de lichior de oua.

Aveti nevoie de 15 oua (mai exact de galbenusurile lor si de numai un albus), un baton de vanilie ori o sticluta de esenta de vanilie (eu am pus de rom), 300 de grame de zahar, apa si alcool (am folosit o sticla de 200 de mililitri de vodca de 40 de grade). Cele 15 galbenusuri se amesteca bine si se trec printr-o strecuratoare.

Zaharul se dizolva intr-o cana de apa, impreuna cu miezul unui baton de vanilie ori sticluta de esenta. Dupa ce s-a racit amestecul, se toarna peste galbenusuri si se amesteca usor, ca sa se incorporeze. Se pune si un albus bine batut si se amesteca in continuare.

La final, se adauga alcoolul diluat in apa. Reteta pe care o aveam cerea 230 de mililitri de alcool de 90 de grade diluat in 110 mililitri de apa. Eu am facut o combinatie intre sticluta de vodca, 50 de mililitri de apa si un pahar dintr-un alt lichior simplu, fara arome.

Astupati sticla si lasati-o la rece macar doua zile. Odata desfacuta, e bine sa o consumati cat mai repede. (S-ar putea totusi ca acest indemn sa fie inutil...) In reteta scrie ca trebuie consumata in cel mult 3 luni, dar eu nu as astepta atat.
Imi place mult ce a iesit si sigur nu va fi ultima oara cand fac asa ceva. Chiar daca am ramas cu o gramada de albusuri, prilej pentru alte retete. Primul lucru care mi-a venit in minte au fost bezelele si am si trecut la fapte. Ce a iesit, a fost cu totul altceva, dar despre asta va povestesc data viitoare.
Pana atunci, ma duc sa vad cum se mai simte sticla mea de lichior...

Pe blogul bucatareli.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri