Dificultate:medie
Ingrediente:
- 700 g carne de pui
- 150 g masline
- 100 ml ulei
- 100 g ceapa
- 75 g morcovi
- 25 g telina radacina
- 25 g faina
- 50 g pasta de tomate
- 25 g patrunjel radacina
- foi de dafin
- 50 ml vin
- sare si piper dup gust
- 1 cub MAGGI de gaina
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Puiul se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovii, patrunjelul si telina se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se oparesc si se tin in apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Carnea se rumeneste in 50 ml ulei cu 100 ml apa. Separat se caleste ceapa in 50 ml ulei cu 100 ml apa, impreunã cu morcovii, patrunjelul si telina. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate cubul MAGGI, foi de dafin, 500 ml apa fiarta, sare, piper si se fierb 15 minute. Sosul format se toarna peste bucatile de carne, se adauga masline si se mai fierb 5 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din patrunjelul verde.
Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă