Timp de preparare: 30+60 asteptare - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
Blat alb:
- 5 oua
- un praf de sare
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 2 linguri de ulei
- esenta vanilie
Blat cacao:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 4 linguri de faina
- o lingura de cacao
- un praf de sare
- esenta de vanilie
Crema:
- 400 ml frisca lichida(sau frisca naturala)
- 250 g crema de branza de vaci
- doua iaurtele mici grase
- 10 linguri de zahar pudra
- esenta de vanilie
- 2 pliculete de gelatina
- 6-7 bucati kiwi coapte
- doua portocale
- 7-8 capsuni mari si coapte
Decor;
- 2 banane
- 100 g ciocolata lapte de menaj
- 50 g margarina Unirea
1.Se bat bine albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul turnat in ploaie si se bat pana se obtine o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul, esenta si faina turnata deasemenea in ploaie. Se amesteca usor pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
Se unge o tava cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit, cca 20 de minute, la foc potrivit.
La fel se procedeaza si cu blatul de cacao la care faina se amesteca cu cacao.
Blaturile coapte se desfac de pe hartie si se taie, pe lung, in cate doua jumatati.
2.Se mixeaza frisca pana se intareste, apoi se adauga crema de branza, iaurtul, zaharul pudra si esenta. Gelatina se topeste in 250 ml apa rece apoi se dizolva la bain-marie, fara sa fiarba, pana se spumeaza bine si apoi se toarna in fir subtire peste frisca amestecata cu celelelte ingrediente. Crema obtinuta se imparte in trei parti aproximativ egale.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară