Avem nevoie de:
- 3 trunchi de merluciu
- 2 linguri bulion
- 5 catei usturoi
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei
- 1 lingura zahar
- busuioc
- cimbru
- oregano
- o foaie dafin
- sare
- piper
- putina apa
Mod de preparare:
Merluciul se spala, se curata si se taie in bucati in functie de marimea lui. Se condimenteaza cu sare si se pune intr-un vas de yena.
Bulionul il amestecam cu apa pentru a se subtia, apoi adaugam uleiul, usturoiul pisat inainte, sare si piper.
Ceapa se curata si se taie felii care apoi se pun peste merluciu. Turnam deasupra sosul tomat si presaram verdeata (busuioc, cimbru, oregano) si dam la cuptor, la foc mediu spre mare, 25-30 minute.
Pofta buna!
Alte retete gustoase puteti regasi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat