Daca tot v-am povestit aici despre cum am incropit o masa, vineri seara, de dragul unui mujdei de usturoi, macar sa vedeti si pentru ce mi-am pierdut eu timpul.

Ingrediente:

  • catei de usturoi
  • ulei de masline
  • piper
  • hrean
  • smantana
  • miere
  • marar
  • lapte

Mod de preparare:

Citeste si:
Leurda - Regina Sănătății! De la bogăția în nutrienți la...
Leurda - Regina Sănătății! De...

Se iau cateii de usturoi, se taie feliute, se dau cu putina sare si se zdrobesc. Sigur, as fi putut sa-i trec prin storcitorul metalic (nu stiu cum exact se numeste scula aceea), dar raman la parerea mea ca usturoiul e mai gustos atunci cand este batut bine, prin metoda traditionala.

Dupa ce am adaugat cativa stropi de ulei de masline si un praf de piper, l-am amestecat bine. Am aruncat apoi deasupra o jumatate de lingurita de hrean ras (nu prea mult, sa nu acopere gustul usturoiului), o lingura de smantana, cativa stropi de miere si doua fire de marar tocat marunt.

Citeste si:
Primăvara vine cu noutăți de la Nestlé
Primăvara vine cu noutăți de...

Ce a iesit din amestecul asta am subtiat cu lapte. Cinci minute mai tarziu, sosul rezultat se lafaia pe o pulpa de pui innabusita cu sare, piper si bulion si invelita apoi in patura de mamaliguta.

Atata a fost. Ca s-a terminat repede, nu avea rabdare vinul rosu in pahare, se cerea baut ca sa stinga iuteala usturoiului. Orice s-ar zice, nimic in lumea asta nu se compara cu o mancare calda si buna, venita la timp pentru un flamand.

Alte retete interesante puteti regasi pe blogul bucatareli.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri