Ingrediente:
- catei de usturoi
- ulei de masline
- piper
- hrean
- smantana
- miere
- marar
- lapte
Mod de preparare:
Se iau cateii de usturoi, se taie feliute, se dau cu putina sare si se zdrobesc. Sigur, as fi putut sa-i trec prin storcitorul metalic (nu stiu cum exact se numeste scula aceea), dar raman la parerea mea ca usturoiul e mai gustos atunci cand este batut bine, prin metoda traditionala.
Dupa ce am adaugat cativa stropi de ulei de masline si un praf de piper, l-am amestecat bine. Am aruncat apoi deasupra o jumatate de lingurita de hrean ras (nu prea mult, sa nu acopere gustul usturoiului), o lingura de smantana, cativa stropi de miere si doua fire de marar tocat marunt.
Ce a iesit din amestecul asta am subtiat cu lapte. Cinci minute mai tarziu, sosul rezultat se lafaia pe o pulpa de pui innabusita cu sare, piper si bulion si invelita apoi in patura de mamaliguta.
Atata a fost. Ca s-a terminat repede, nu avea rabdare vinul rosu in pahare, se cerea baut ca sa stinga iuteala usturoiului. Orice s-ar zice, nimic in lumea asta nu se compara cu o mancare calda si buna, venita la timp pentru un flamand.
Alte retete interesante puteti regasi pe blogul bucatareli.blogspot.com
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9