Ingrediente:
- catei de usturoi
- ulei de masline
- piper
- hrean
- smantana
- miere
- marar
- lapte
Mod de preparare:
Se iau cateii de usturoi, se taie feliute, se dau cu putina sare si se zdrobesc. Sigur, as fi putut sa-i trec prin storcitorul metalic (nu stiu cum exact se numeste scula aceea), dar raman la parerea mea ca usturoiul e mai gustos atunci cand este batut bine, prin metoda traditionala.
Dupa ce am adaugat cativa stropi de ulei de masline si un praf de piper, l-am amestecat bine. Am aruncat apoi deasupra o jumatate de lingurita de hrean ras (nu prea mult, sa nu acopere gustul usturoiului), o lingura de smantana, cativa stropi de miere si doua fire de marar tocat marunt.
Ce a iesit din amestecul asta am subtiat cu lapte. Cinci minute mai tarziu, sosul rezultat se lafaia pe o pulpa de pui innabusita cu sare, piper si bulion si invelita apoi in patura de mamaliguta.
Atata a fost. Ca s-a terminat repede, nu avea rabdare vinul rosu in pahare, se cerea baut ca sa stinga iuteala usturoiului. Orice s-ar zice, nimic in lumea asta nu se compara cu o mancare calda si buna, venita la timp pentru un flamand.
Alte retete interesante puteti regasi pe blogul bucatareli.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară