Tehnica de coacere a clatitelor este una simpla: incingem tigaia si punem un strop de ulei si il intindem pe toata suprafata tigaii. Luam un polonic de compozitie si il turnam intr-un colt, dupa care il intindem pe toata suprafata tigaii. Asteptam aproximativ 30 de sec, si in momentul cand marginea a inceput sa se rumeneasca, cu o furculita indepartam putin din marginea clatitei fata de tigaie si cu miscari bruste o tragem dupa care o punem repede la loc. In caz, de s-a asezat neuniform, miscam tigaia pana aceasta isi ia forma normala. Vor iesi aproximativ 20 de bucati, in functie de marimea tigaii si a clatitelor mancate, numarul final poate fi putin diferit.
2. Odata terminate clatitele, pregatim compozitia de branza cu toate ingredientele mentionate mai sus, cu ajutorul unui mixer. Aceasta va avea o textura cremoasa. Se poate gusta si la nevoie se mai pune putin zahar. Optional se pot adauga 1/4 de mana de stafide. C
3. Intr-un vas jena, destul de incapator, cu jumatate din unt, il ungem pe tot prin interior si ne pregatim sa asezam clatitele. Luam fiecare clatita si in mijlocul ei punem 2 – 3 linguri de compozitie, o infasuram in forma dreptunghiulara ( asezam una peste alta partile perpendichulare noua, dupa care cele orizontale). Odata invelite clatitele, le asezam una langa alta in acel vas yena, iar la final, asezam restul untului printre clatite. Le punem in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 30 de min.
4. Odata expirat timpul, se inchide cuptorul si se lasa inca 5 min. In acest timp, pregatim o oala mica si un foc potrivit in care preparam siropul din ingredientele expuse mai sus. In momentul cand zaharul sa topit, mestecam periodic inca 2 minute pentru a nu se arde acesta. Turnat deasupra clatitelor calde, va da o nota deosebita acestora.
Alte retete delicioase puteti regasi pe blogul culinare.tv
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară