INGREDIENTE:
Chiftelute:
200 g linte, 1 morvov, 1 ou, patrunjel verde,
2-3 catei de usturoi, sare, piper, 2-3 linguri pesmet
Salata de patrunjel:
1 legatura patrunjel verde, 2-3 catei de usturoi, 1/2 ceapa,
sare, piper, ulei, zeama de lamaie, coaja de lamaie
PREPARARE:
Chiftelute:
Lintea se spala, se lasa la inmuiat in apa rece, pentru 30-40 minute, apoi se fierbe pana se inmoaie. Se scurge bine de apa, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu morcov ras, usturoi pisat, ou, sare, piper si pesmet. Din compozitia obtinuta se formeaza chiftelutele care se prajesc in ulei fierbinte sau se pun intr-o tava si se dau la cuptor 30min.
Salata de patrunjel:
Se spala patrunjelul, se taie mai mare, se pune intr-un bol si se amesteca cu usturoi taiat feliute, ceapa taiata pestisori, ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si 1/2 lingurita cu coaja rasa de lamaie.
Este o salata gustoasa ,sanatoasa, cu efect revigorant asupra organismului.
Poate fi servita si langa o omleta sau langa o friptura de porc.
Citeste si alte retete delicioase pe blogul truedelights.wordpress.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară