Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
- 300 ml de apa
- 20 g de ciocolata neagra
- 60 g de cacao instant NESTLÉ Nesquik
- 100 ml de unt degresat topit, la temperatura camerei
- 150 g zahar granulat
- 150 g de zahar brun
- 3 oua mari
- 20 g de extract de vanilie
- 300 g de faina
- 20 ml de bicarbonat de sodiu
- 10 g de sare
- sirop de ciocolata NESTLÉ Nesquik
- frisca
Cum se prepara?
Incalziti cuptorul la 350 grade. Ungeti doua tigai rotunde cu unt si adaugati faina, apoi lasati-le deoparte. Intr-o cana adăugaţi 1.5 litri de apa si ciocolata neagra. Lasati la microunde timp de 2-3 minute, amestecand dupa 1.5 minute sau pana când ciocolata s-a topit. Puneti peste si praful de cacao si lasati mixul deoparte.
Intr-un bol mare, amestecati untul cu zaharul granulat si brun pentru 2 minute, pana obtineti o consistenta pufoasa. Adaugati ouale individual, amestecati bine dupa adaugarea fiecaruia, iar la final, completati cu extractul de vanilie.
Intr-un alt bol, pregatiti faina, bicarbonatul de sodiu si sarea si celelalte doua mixuri, amestecand foarte bine. Impartiti amestecul final in cele doua tigai, puneti-le in cuptor pe grillul din mijloc si lasati sa se coaca timp de 25-30 minute.
La final, amestecul trebuie sa se raceasca timp de 10 minute. Peste primul strat pus pe farfurie, adaugati siropul de ciocolata, apoi al doilea strat, iar, la final, invitati-l pe cel mic sa decoreze tortul cu multa frisca.
Acum, intreaga familie va savura un desert savuros.
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”