IN ACEST ARTICOL:
Un tort excelent cu sirop de ciocolata si frisca, pe care il puteti prepara �n maxim o ora.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

  • 300 ml de apa
  • 20 g de ciocolata neagra
  • 60 g de cacao instant NESTLÉ Nesquik
  • 100 ml de unt degresat topit, la temperatura camerei
  • 150 g zahar granulat
  • 150 g de zahar brun
  • 3 oua mari
  • 20 g de extract de vanilie
  • 300 g de faina
  • 20 ml de bicarbonat de sodiu
  • 10 g de sare
  • sirop de ciocolata NESTLÉ Nesquik
  • frisca

Cum se prepara?

Incalziti cuptorul la 350 grade. Ungeti doua tigai rotunde cu unt si adaugati faina, apoi lasati-le deoparte. Intr-o cana adăugaţi 1.5 litri de apa si ciocolata neagra. Lasati la microunde timp de 2-3 minute, amestecand dupa 1.5 minute sau pana când ciocolata s-a topit. Puneti peste si praful de cacao si lasati mixul deoparte.

Intr-un bol mare, amestecati untul cu zaharul granulat si brun pentru 2 minute, pana obtineti o consistenta pufoasa. Adaugati ouale individual, amestecati bine dupa adaugarea fiecaruia, iar la final, completati cu extractul de vanilie.

Intr-un alt bol, pregatiti faina, bicarbonatul de sodiu si sarea si celelalte doua mixuri, amestecand foarte bine. Impartiti amestecul final in cele doua tigai, puneti-le in cuptor pe grillul din mijloc si lasati sa se coaca timp de 25-30 minute.

La final, amestecul trebuie sa se raceasca timp de 10 minute. Peste primul strat pus pe farfurie, adaugati siropul de ciocolata, apoi al doilea strat, iar, la final, invitati-l pe cel mic sa decoreze tortul cu multa frisca.

Acum, intreaga familie va savura un desert savuros.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri