INGREDIENTE:
- 3 oua
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana faina
- 1/2 cana malai macinat foarte fin
- 1 cana piure de dovleac
- 1 lingura coaja de portocala
- 1 lingura rom
- 4 linguri lapte
PREPARARE:
Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina, malaiul, piureul de dovleac, coaja de portocala, romul si laptele. Se amesteca bine toate ingredientele. La sfarsit se incorporeaza putin cate putin, albusurile batute spuma, amestecand cu delicatete pentru a iesi o prajitura aerata si pufoasa.
Va rezulta un aluat mai moale, ca la chec.
Se coace 40 minute, in tava tapetata cu hartie de copt.
Piureul de dovleac se obtine prin calirea dovleacului ras, cu 2-3 linguri ulei, pana cand se inmoaie si se evapora toata zeama. Se paseaza apoi cu blenderul.
Pentru a obtine pudra fina de malai, acesta se macina cu rasnita de cafea- cel putin eu asa am facut. Laura a folosit o faina fina de porumb din comert ( comertul lor, ca la noi nu am vazut…)
Prajitura se serveste rece, cu frisca aromatizata cu scortisoara. Incercati si veti vedea ca este o combinatie perfecta.
Va recomandam blogul truedelights.wordpress.com pentru mai multe retete interesante!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară