IN ACEST ARTICOL:
Prajitura cu crema de vanilie si cocos!

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:
  • Blat: 7 albusuri, 250 gr zahar, 100 gr nuca cocos, 5 linguri faina, 1 praf copt, zeama de lamaie.
  • Crema: 7 galbenusuri, 7 linguri zahar, 5 linguri faina, 400 ml lapte, 200 gr unt, 1 fiola esenta vanilie
  • Pentru decor: 30 gr nuca cocos

Mod de preparare:

Blat: Albusurile se bat spuma tare, se pune zaharul si se bat in continuu pana se topeste zaharul. Se adauga 100 gr nuca cocos , faina si praful se copt stins cu zeama de lamaie. Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie.
Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se adauga faina, laptele si esenta de vanilie. Se fierbe pe aburi pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga untul.
Crema se intinde deasupra blatului, se presara nuca de cocos si se da la rece.


O reteta propusa de: alina lioveanu (alina_lioveanu)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri