Aceasta prajitura imi aminteste de copilarie si de sarbatorile din perioada aceea, in care mama nefiind specialista in patiserie, avea grija sa nu ne lipsesca acest fel de prajitura, alaturi de pufosii si nelipsitii cozonaci, care ei ii reuseau 100%.

O reteta gustoasa recomandata de Burdulea Maria Elena

Timp de preparare: 40 minute.

Ingrediente:

Citeste si:
O vară cu ZeZe în bucate
O vară cu ZeZe în bucate
  • 500 g biscuiti
  • 2 oua
  • 1 cana zahar(200-250 g)
  • 1 pachet margarina
  • 1 cana cu lapte
  • 2 linguri cacao cernuta
  • 1 flacon esenta rom
  • 2 vanilii.

Mod de preparare: mixam ouale cu zaharul, vanilia si cacao, adaugam laptele, amestecam bine. Intr-o cratita topim margarina, adaugam compozitia mixata de oua, zahar, cacao, lapte, lasam sa se ingroasa amestecand continuu sa nu se lipeasca de cratita, apoi adaugam biscuitii zdrobiti si esenta de rom. Omogenizam bine, lasam putin sa se raceasca si rulam compozitia intro foaie de celofan umezita. Legam la capete apoi dam prajitura la rece Cine doreste poate sa puna in salamul de biscuiti nuca prajita. Din cantitatile cuprinse in reteta am obtinut 2 rudite de salam de biscuiti.

Pe blogul dulcesarat.blogspot.com puteti descoperi alte retete delicioase.

Citeste si:
Grătar în aer liber: ce să iei cu tine
Grătar în aer liber: ce să...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri