Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.
Timp de preparare: 70 min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 3 linguri pudra de cacao
- 200 g zahar pudra
- 200 g unt
- 3 oua mari
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 mana fulgi de migdale
Umplutura:
- 200 ml frisca lichida
- 3 banane coapte
Glazura de ciocolata:
- 100 g unt
- 100 g ciocolata razuita de buna calitate(eu am folosit cu alune)
- 100 g zahar
- 3 linguri de lapte
Mod de preparare:
Intr-un bol fixat deasupra unui vas cu apa clocotita, topim ingredientele pentru glazura de ciocolata. Amestecam pana se omogenizeaza, dupa care o lasam sa se raceasca. Batem frisca tare.
Pentru a realiza tortul, indepartam hartia de copt de pe blaturi. Punem pe unul din blaturi o parte din frisca peste care punem bananele taiate in jumatate. Acoperim cu restul de frisca si punem si al doilea blat deasupra, presand incet. Trecem cu un cutit pe marginea tortului pentru a netezi compozitia din interior si turnam si glazura de ciocolata.
O reteta propusa de: Corina Melinda Balazs (Corina_Melinda)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.