Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.
Timp de preparare: 40 minute
Dificultate: medie
Ingrediente (12 savarine):
Ofera-ti un moment de rasfat cu noile iaurturi Fantasia de la Danone

- 8 oua,
- 8 linguri de zahar,
- 8 linguri de pesmet alb,
- un praf de sare,
- un praf de copt,
- esenta,
- 100 g miez de nuca macinat,
- 100 g fulgi de ciocolata (ciocolata de menaj data prin razatoare),
- 12 lingurite de coji de portocale confiate,
- cateva aschii de ciocolata,
- putin unt pentru forme,
- 500 ml frisca lichida (de preferat frisca naturala din smantana)
- Sirop: 250 ml apa ,8 linguri de zahar ,esenta
Mod de preparare:
1. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc apoi se adauga treptat si zaharul si se amesteca pana obtinem o bezea tare. Se incorporeaza in ea si galbenusurile zdrobite, esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt. In amestecul omogenizat adaugam si fulgii de ciocolata.
Lavazza iti prezinta cei 3 pasi prin care poti obtine un cappuccino...

2. Se ung formele cu unt (eu am pus compozitia in forme de aluminiu) apoi se toarna compozitia in fiecare, se presara deasupra miez de nuca macinat si se da la copt circa 20 de minute, la inceput la foc iute, apoi la foc potrivit.
3. Peste prajiturile ferbinti se pune, deasupra lor, cate o ligurita de coaja confiata apoi se insiropeaza cu sirop rece, se lasa sa se raceasca bine si se orneaza fiecare cu frisca.
Deasupra se presara fulgi de ciocolata si se decoreaza cu aschii de ciocolata.Se servesc dupa ce au stat o ora la frigider.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?