Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.
Timp de preparare: 40 minute
Dificultate: medie
Ingrediente (12 savarine):
- 8 oua,
- 8 linguri de zahar,
- 8 linguri de pesmet alb,
- un praf de sare,
- un praf de copt,
- esenta,
- 100 g miez de nuca macinat,
- 100 g fulgi de ciocolata (ciocolata de menaj data prin razatoare),
- 12 lingurite de coji de portocale confiate,
- cateva aschii de ciocolata,
- putin unt pentru forme,
- 500 ml frisca lichida (de preferat frisca naturala din smantana)
- Sirop: 250 ml apa ,8 linguri de zahar ,esenta
Mod de preparare:
1. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc apoi se adauga treptat si zaharul si se amesteca pana obtinem o bezea tare. Se incorporeaza in ea si galbenusurile zdrobite, esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt. In amestecul omogenizat adaugam si fulgii de ciocolata.
2. Se ung formele cu unt (eu am pus compozitia in forme de aluminiu) apoi se toarna compozitia in fiecare, se presara deasupra miez de nuca macinat si se da la copt circa 20 de minute, la inceput la foc iute, apoi la foc potrivit.
3. Peste prajiturile ferbinti se pune, deasupra lor, cate o ligurita de coaja confiata apoi se insiropeaza cu sirop rece, se lasa sa se raceasca bine si se orneaza fiecare cu frisca.
Deasupra se presara fulgi de ciocolata si se decoreaza cu aschii de ciocolata.Se servesc dupa ce au stat o ora la frigider.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară