Budinca de gris

150 gr gris
100 gr unt
1 litru lapte
6 albusuri de ou
6 linguri de zahar
esenta de rom sau de vanilie
Mod de preparare:
Se bat albusurile pana cand se intaresc, se adauga 3 linguri de zahar si esente de rom sau vanilie. Se bate din nou pana la intarire si se adauga grisul ploaie.
Se unge o cratita cu unt si se pune la cuptor timp de 30 de minute. Ne vom da seama ca este gata in momentul in care compozitia este rumenita si coapta.
In paralel, se pune laptele la fiert si se adauga 3-4 linguri de zahar.
Cand compozitia pusa la cuptor este gata, se scoate si se lasa cateva minute. Dupa aceea, se rastoarna pe un platou si se insiropeaza cu laptele fiert. Laptele se adauga incet pe masura ce se absoarbe in compozitie.
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- arta culinara
- budinca
- budinca de gris
- gris
- ingrediente budinca
- preparare budinca
- reteta
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei