O prajitura delicioasa si sofisticata.

Timp de preparare: doua ore

Dificultate: medie/mare

Ingrediente:
Pentru coca:
- 30 gr unt
- Un ou intreg
- 150 gr zahar pudra
- 2 linguri de miere
- 3 linguri de lapte dulce
- O lingurita cu varf cu bicarbonat (nestins)
- 400 gr faina

Pentru crema:
- 170 gr unt
- 200 gr zahar pudra
- O lamaie

In plus, aveti nevoie si de un borcan de gem de caise.

Mod de preparare:

Coca:
Cele 30 grame de unt, oul intreg, 150 gr zahar pudra se freaca intr-o cratita cu o lingura de lemn pana se face o spuma. Atentie! Nu folositi mixerul! Se adauga doua linguri de miere si 3 linguri de lapte dulce, o lingurita cu varf de bicarbonat nestins. Se pune cratita pe foc si se amesteca pana compozitia isi schimba culoarea (se caramelizeaza mierea). Se ia de pe foc si se adauga 400 gr de faina si se amesteca. Aluatul se imparte in 4 si se coc foile pe dosul tavii bine tapetate.

Crema:
Untul se freaca cu 200gr zahar pudra pana se obtine o spuma in care se adauga coaja si zeama de la lamaie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Se aseaza prima foaie intr-o tava mare sau pe un tocator mai mare. Se adauga jumatate de crema si se intinde pe foaie. Se adauga a doua foaie peste care se intinde un strat de gem de caise. Se aseaza a treia foaie peste care se intinde restul de crema, peste care se adauga ultima foaie. Se preseaza usor cu mana si la final se pudreaza cu zahar.

Se lasa la rece 24 de ore.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri