Timp de preparare mere umplute: 30 - min
Dificultate mere umplute: redusa
Ingrediente mere umplute:
- 12 mere,
- 5dl. lichior de oua,
- 2 pachetele de praf de budinca de vanilie,
- 5dl. frisca,
- 200g.zahar;
Mod de preparare mere umplute:
1.Merele se spala si se impung cu furculita pentru ca coaja sa ramana intacta in timpul coacerii.Se trec apoi prin zahar tos si se coc la 180*C , in cuptor preincazit, 10 minute.Se scot si se lasa sa se receasca.
2.Lichiorul de oua se amesteca cu 3 linguri zahar si cu praful de budinca.Se pune compozitia la fiert,se amesteca bine,se lasa sa dea un clocot , apoi se pune la rece.
3.Se bate frisca si se incorporeaza in crema , cand aceasta este rece.
4.Se taie un capacel fiecarui mar, se scoate cu lingurita casa semintelor si din pulpa marului si se umplu merele cu crema de lichior de oua.Se repun capacelele si merele umplute se servesc ornate cu frunze de lamaita.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?