Timp de preparare mere umplute: 30 - min
Dificultate mere umplute: redusa
Ingrediente mere umplute:
- 12 mere,
- 5dl. lichior de oua,
- 2 pachetele de praf de budinca de vanilie,
- 5dl. frisca,
- 200g.zahar;
Mod de preparare mere umplute:
1.Merele se spala si se impung cu furculita pentru ca coaja sa ramana intacta in timpul coacerii.Se trec apoi prin zahar tos si se coc la 180*C , in cuptor preincazit, 10 minute.Se scot si se lasa sa se receasca.
2.Lichiorul de oua se amesteca cu 3 linguri zahar si cu praful de budinca.Se pune compozitia la fiert,se amesteca bine,se lasa sa dea un clocot , apoi se pune la rece.
3.Se bate frisca si se incorporeaza in crema , cand aceasta este rece.
4.Se taie un capacel fiecarui mar, se scoate cu lingurita casa semintelor si din pulpa marului si se umplu merele cu crema de lichior de oua.Se repun capacelele si merele umplute se servesc ornate cu frunze de lamaita.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară