Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
- 60-70 buc. de piºcot
- 600 ml cafea
- rom brun dupã gust
- zahãr pudrã dupã gust
Pentru cremã:
- 500 g mascarpone
- 750 ml smântânã dulce bine rãcitã
- 500 g zahãr Margaritar
- 6 ouã întregi
- 20 g gelatinã (foaie)
Pentru ornare:
- pudrã de cacao
Mod de preparare:
1. Pregãtim o tavã de 17 X 24 cm, cu pereþi înalþi. Întâi vom pregãti stratul inferior de piºcot. Se toarnã într-un vas cafeaua preparatã în prealabil, se adaugã rom dupã gust, dar nu prea mult, apoi zahãr pudrã dupã care se amestecã bine.
2. Înmuiem o parte a piºcoturilor în acest amestec – timp de 2-3 secunde – apoi le aºezãm strâns unele lângã celelalte la baza tãvii. Cafeaua ºi piºcoturile rãmase le punem deoparte pentru mai târziu.
3.Se pune un vas cu apa la foc. Într-un alt vas, amestecãm ouãle cu zahãrul cristal, iar când apa dã în clocot, aºezãm deasupra vasul cu amestecul de ouã. Amestecând des, compoziþia se încãlzeºte pânã ce capãtã o temperaturã picantã.
4. În timp ce amestecul de ouã se încãlzeºte pe aburi, batem o spumã tare din smântâna rãcitã, apoi o punem iar în frigider. Foaia de gelatinã se pune la înmuiat în apã cãlduþã. Se scoate într-un vas mic mascarpone, se amestecã bine ºi se pune deoparte.
5.Cand amestecul de ou s-a ingrosat se da la o parte si se lasa la racit,amestecand continuu.
6.Cand crema de oua s-a racit ,scoatem friºca din frigider ºi cu miºcãri fine, o amestecãm cu mascarpone. În final adãugãm crema spumoasã de ouã ºi cu miºcãri fine o amestecãm ºi pe aceasta.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară