Timp de preparare: circa o ora
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 2 kg mere curatate de coaja si taiate sferturi/bucati mari
- 6 oua
- 4 linguri de zahar tos
- 6 linguri zahar pudra
- 150 gr unt
- 6 linguri de faina
- 5 plicuri de zahar vanilat
- Coaja de la o lamaie
- Un plic de praf de copt
- 150-200 gr stafide/ alte fructe confiate
- Un praf de sare
Doua linguri de zahar tos se caramelizeaza in cratita in care vom face tortul. Dupa intarirea zaharului caramelizat, se aseaza feliile de mar in cratita, se presara scortisoara (dupa gust), doua linguri de zahar tos si 150 gr unt (taiat in feliute subtiri). Cratita se da la cuptor timp de aproximativ 30 de minute pana cand se inmoaie merele. Pentru blat vom face o coca de pandispan din 6 albusuri batute spuma, 6 linguri de zahar pudra, 5 pliculete de zahar vanilat, un pliculet de praf de copt, un praf de sare, coaja de la o lamaie, 6 galbenusuri si 6 linguri de faina (in aceasta ordine).
Se scoate cratita din cuptor, se toarna compozitia de pandispan, se presara stafide pe toata suprafata si se da din nou la cuptor aproximativ jumatate de ora. Cand este copt pandispanul, se pune deasupra un platou mai mare decat cratita in care a fost copt si se rastoarna dintr-o miscare rapida.
Tortul poate fi ornat cu gelatina pentru prajituri sau cu frisca.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.