Timp de preparare: circa o ora
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 2 kg mere curatate de coaja si taiate sferturi/bucati mari
- 6 oua
- 4 linguri de zahar tos
- 6 linguri zahar pudra
- 150 gr unt
- 6 linguri de faina
- 5 plicuri de zahar vanilat
- Coaja de la o lamaie
- Un plic de praf de copt
- 150-200 gr stafide/ alte fructe confiate
- Un praf de sare
Doua linguri de zahar tos se caramelizeaza in cratita in care vom face tortul. Dupa intarirea zaharului caramelizat, se aseaza feliile de mar in cratita, se presara scortisoara (dupa gust), doua linguri de zahar tos si 150 gr unt (taiat in feliute subtiri). Cratita se da la cuptor timp de aproximativ 30 de minute pana cand se inmoaie merele. Pentru blat vom face o coca de pandispan din 6 albusuri batute spuma, 6 linguri de zahar pudra, 5 pliculete de zahar vanilat, un pliculet de praf de copt, un praf de sare, coaja de la o lamaie, 6 galbenusuri si 6 linguri de faina (in aceasta ordine).
Se scoate cratita din cuptor, se toarna compozitia de pandispan, se presara stafide pe toata suprafata si se da din nou la cuptor aproximativ jumatate de ora. Cand este copt pandispanul, se pune deasupra un platou mai mare decat cratita in care a fost copt si se rastoarna dintr-o miscare rapida.
Tortul poate fi ornat cu gelatina pentru prajituri sau cu frisca.
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare