Pestele a fost intotdeauna preferatul meu, pentru gatit si de ce nu, pentru experimentat. De ce ? Pestele este deosebit de gustos daca este preparat cu pricepere si pasiune. Se prepara relativ usor si destul de repede.

Fii atent ! Copiilor mici le plac ciupercile, dar stomacelul lor lupta greu cu asa ceva. Da-le doar sa guste.

Chiftelutele cu ciuperci trase in unt se servesc fierbinti, cu mujdei de usturoi. Daca iti place sa moi in ulei poti sa faci o mamaliga calda. Merge si cu mamliga rece.

Mujdeiul il prepari din usturoi pisat, un praf de sare, 2-3 linguri de iaurt, patrunjel si marar verde, tocate fin si cateva picaturi de ulei de masline. Se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta omogena.

Nu uita ! Daca sunt si micuti la masa, nu-i imbia cu mujdei, dar asta nu inseamna sa nu le dai sa guste. Sigur le va placea si iti va creste inima cand ii vei vedea cum se ling pe botisor.

Pentru cei mari nu poate lipsi un pahar de vin alb dulceag. Pentru cei mici prepara repede o citronada din lamaie, miere si apa. Are cam aceeasi culoare cu vinul tau. Se vor simti si cei mici importanti, doar “beau” cot la cot cu cei mari.

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, adulti sau copii, barbati sau femei, baietei sau fetite, oriunde va veti gasi ! Mancati sanatos si gustos. Voi cei mici, fiti mofturosi cand vi se ofera hamburgheri sau hot dog, cumparat din colt de la nenea turcul, chiar daca are fes rosu, pe cap. Turcul nu le da copiilor lui ce vinde la taraba.

Sursa: https://muncaprotejata.wordpress.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri