IN ACEST ARTICOL:
O reteta de post absolut delicioasa! Ratatouille este raspunsul pentru orice pofticios, in perioada postului!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1.6 kg rosii
  • 700g vinete
  • 500g dovlecei
  • 700g ardei
  • 1 kg ceapa
  • 6 catei usturoi
  • herbes de provence
  • ulei masline
  • sare
  • piper
  • 140g pasta tomate

Metode de preparare:

Metoda comuna ( 65 min)
- rosiile se pun timp de 2 min in apa fiarta dupa care se indeparteaza pielita
- ceapa si usturoiul se taia marunt
- ardeiul se curata si taie in julien ( fasii)
- intr-o tigaie adanca se pune ulei de masline, ceapa si usturoiul si ardeiul si se pune capac timp de 20 min amestecand si adaugand ulei daca este necesar pentru a nu se lipi de tigaie
- se adauga rosiile si herbe de provence ( daca rosiile nu au gust se poate adauga o cutiuta de pasta de rosii) se amesteca bine si se lasa pentru alte 15 min
- dovleceii si vinetele se taie rondele si se adauga in tigaie pentru 30 min.


Metoda clasica
- se taie dovleceii in rondele si se aseaza separat
- se taie vinetele in rondele si se tin separat
- se taie ardeii julien si se tin separat
- ceapa se taie marunt, separat
- rosiile se decojesc si se dau prin razatoare
- in 4 tigai se pune ulei de masline, dovleceii, vinetele, ardeii si ceapa se pun in tigai separate timp de 30 min.
- peste vinete si dovlecei se presara putina faina
- intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi taiat herbes de provence si o rosiile date prin razatoare ( sau se strivesc in mana)si se amesteca pana rezulta un sos
- se adauga legumele peste si se amesteca bine




O reteta propusa de: Orbulescu Camelia (raissablue)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri