Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1.6 kg rosii
- 700g vinete
- 500g dovlecei
- 700g ardei
- 1 kg ceapa
- 6 catei usturoi
- herbes de provence
- ulei masline
- sare
- piper
- 140g pasta tomate
Metode de preparare:
Metoda comuna ( 65 min)
- rosiile se pun timp de 2 min in apa fiarta dupa care se indeparteaza pielita
- ceapa si usturoiul se taia marunt
- ardeiul se curata si taie in julien ( fasii)
- intr-o tigaie adanca se pune ulei de masline, ceapa si usturoiul si ardeiul si se pune capac timp de 20 min amestecand si adaugand ulei daca este necesar pentru a nu se lipi de tigaie
- se adauga rosiile si herbe de provence ( daca rosiile nu au gust se poate adauga o cutiuta de pasta de rosii) se amesteca bine si se lasa pentru alte 15 min
- dovleceii si vinetele se taie rondele si se adauga in tigaie pentru 30 min.
Metoda clasica
- se taie dovleceii in rondele si se aseaza separat
- se taie vinetele in rondele si se tin separat
- se taie ardeii julien si se tin separat
- ceapa se taie marunt, separat
- rosiile se decojesc si se dau prin razatoare
- in 4 tigai se pune ulei de masline, dovleceii, vinetele, ardeii si ceapa se pun in tigai separate timp de 30 min.
- peste vinete si dovlecei se presara putina faina
- intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi taiat herbes de provence si o rosiile date prin razatoare ( sau se strivesc in mana)si se amesteca pana rezulta un sos
- se adauga legumele peste si se amesteca bine
O reteta propusa de: Orbulescu Camelia (raissablue)
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT