Gheorghe Popa te invata pas cu pas cum sa pregatesti o reteta delicioasa pe baza de peste.
Pestele a fost intotdeauna preferatul meu, pentru gatit si de ce nu, pentru experimentat. De ce ? Pestele este deosebit de gustos daca este preparat cu pricepere si pasiune. Se prepara relativ usor si destul de repede. Chiar daca are oase se poate folosi file-ul de peste pentru retete sofisticate (vorba vine) si ceea ce ramane se poate fierbe impreuna cu legume si obtine zeama pentru un bors din peste nemaipomenit. Eu prefer pestele gatit intreg. Poti cumpara doar file de peste sau trunchi de peste, care au oase putine. Poti cumpara stiuca, salau, somn mare, cod, somon care au cartilagii sau oase foarte putine si de regula, mari.
Pentru chiftelute cel mai potrivit este codul, pangasius, stiuca, salaul, inghetat sau proaspat, cu cap sau si mai bine, decapitat.

Daca este congelat, se lasa pestele sa se dezghete singur, la rece, in frigider. Se scurge bine de apa. Se scoate carnea de pe oase/ cartilagii, cautand cu migala, cele mai mici oscioare, pentru a nu avea surprize cand vei manca. Daca mai scapa cate un oscior nu-i bai, se va “fragezi” prin preparare si se va digera usor in stomac. Oricum sunt sanse putine sa-ti ramana “infipt” in gatlej. Daca totusi se intampla, sa ai la indemana niste coaja de paine, pe care sa o inghiti cat de repede vei putea pentru a impinge osciorul in stomac. :(
Carnea de peste se da prin masina de tocat carne sau se taie marunt cu cutitul. Prefer cutitul pentru ca ies bucatile consistente, le vezi si le simti savoarea. Se rade un morcov mic si o ceapa alba, mica. Se taie fin o legatura de patrunjel verde si o legatura de marar verde. Se amesteca toate ingredientele, impreuna cu 2-3 oua cu galbenusul auriu, cumparate de la tarani, din piata. Se pune sare si piper proaspat rasnite, boia dulce si boia iute, dupa gust sau dupa mesenii care se vor ospata. Atentie la copii, lor nu le place boiaua iute si nici piperul.
Editura Librex lansează ”Gândește și vei fi bogat”, cea mai bună...

Holy Spider, controversatul thriller al regizorului Ali Abbasi, inspirat de cazul unui criminal în serie care a ucis 16 femei, din 27 ianuarie la cinema. Filmul se află pe lista scurtă pentru Oscar
S.O.S! Ajută și tu o mamă să traiască pentru copiii ei!
”Răspunde cu suflet vârstnicilor singuri!” – campanie pentru sprijinirea seniorilor aflați în situații dificile
”Cu 1% mai bun”, povestea tânărului care a scris istorie, devenind prima persoană cu sindrom Down care a terminat un triatlon 𝗜𝗥𝗢𝗡𝗠𝗔𝗡