Se fac cu mana, guguloaie, bastonase, lopatele (palmute), etc. (dupa cum “comanda” seful cel mic al familiei) si se dau prin faina alba de grau. In faina se pune un praf de sare, se poate amesteca faina cu o lingura de pesmet, malai sau gris, daca doresti sa iasa chiftelutele mai aspectoase, sa fie mai rumenite si sa atraga ochisorii micilor mofturosi.
Intr-o tigaie mai adanca, incingi niste ulei de masline, in care pui si un bot de unt galben, cumparat din piata, de la ciobani. Daca iti permiti, nu este rau sa prajesti doar in unt. Ca sa dai gust bun, poti sa calesti 2 catei de usturoi, pe care ii scoti cand au inceput sa devin maronii.
Se prajesc chiftelutele, pe toate partile, la foc mic, pentru a se patrunde. Cand sunt rumenite, scoti chiftelutele din tigaie.
Ciupercile cumparate din market sau adunate de tine din camp (Esential ! Aduna ciuperci numai daca le cunosti.) Se spala bine in jet de apa rece si se scurg intr-o sita. Daca sun mici lasi ciupercile, intregi. Ciupercile mai mari le tai in feliute mai groase.
Se calesc ciupercile in amestecul de ulei de masline si unt, pana se rumenesc usor si se moaie. Peste ciuperci, in timpul prajirii, pui un praf de sare si macini cateve fire de piper.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară