Un desert VIENEZ rafinat pentru zilele reci de toamna...

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • un pachet foi de placinta (eu le-am folosit pe cele de la BELLA)
  • 100 g unt
  • 50 g pesmet
  • 170 g zahar
  • sucul de la o lamaie
  • 500-800 g mere (fiecare din noi pune cat considera)
  • 400 g NUCA(macinata)
  • o esenta vanilie
  • un pachetel stafide
  • o lingura rasa scortisoara

Sosul de vanilie:

Citeste si:
Beneficiile uleiului de măsline asupra pielii
Beneficiile uleiului de...
  • 2-3 esente de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar

Mod de preparare:
Pregatim cuptorul la 200 de grade!

1. Intr-o tigaie punem 50 g unt, pesmetul si 50 g zahar. Lasam sa se rumeneasca, amestecand continuu cu o lingura de lemn pret de 2-3 min.

2. Curatam merele de coaja si le vom taiem felii ..

Intr-un bol mare vom adauga urmatoarele ingrediente:

-merele(peste acestea se stoarce o lamaie), nuca macinata, stafidele(care au stat in esenta de vanilie), scortisoara si zaharul..vom lasa sa patrunda toate aromele pret de 1o min.

3. Untul ramas il topim.. iar c-o pensula vom unge foile una cate una.

4. Peste foi vom presara pesmetul(acesta are rolul de a absorbi sucul umpluturii de mere ...); peste pesmet vom adauga umplutura de mere si nuca.

5.Vom rula strudelul iar la final o sa-l dam cu nitel unt topit si-l vom pune la cuptor 25-30 min.. la 200 g C(pana acesta capata o culoare rozalie)

Prepararea sosul de vanilie

1.Laptele si frisca si lasam sa fiarba cateva clocote.

2. Mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta devin spumoase .

3.Peste galbenusuri vom adauga laptele si frisca ..luam totul de pe foc si-l dam la bain-marie dar NU pe foc!

Amestecam pana acesta se ingroasa ...

peste fiecare bucata de strudel se pune un polonic de sos cald de vanilie...

DELICIOS!






O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)

Citeste si:
10 motive pentru a bea Prosecco
10 motive pentru a bea Prosecco

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri