Dificultate: redusa
Ingrediente:
- un pachet foi de placinta (eu le-am folosit pe cele de la BELLA)
- 100 g unt
- 50 g pesmet
- 170 g zahar
- sucul de la o lamaie
- 500-800 g mere (fiecare din noi pune cat considera)
- 400 g NUCA(macinata)
- o esenta vanilie
- un pachetel stafide
- o lingura rasa scortisoara
Sosul de vanilie:
- 2-3 esente de vanilie
- 250 ml lapte
- 250 ml frisca lichida
- 3 galbenusuri
- 50 g zahar
Mod de preparare:
Pregatim cuptorul la 200 de grade!
1. Intr-o tigaie punem 50 g unt, pesmetul si 50 g zahar. Lasam sa se rumeneasca, amestecand continuu cu o lingura de lemn pret de 2-3 min.
2. Curatam merele de coaja si le vom taiem felii ..
Intr-un bol mare vom adauga urmatoarele ingrediente:
-merele(peste acestea se stoarce o lamaie), nuca macinata, stafidele(care au stat in esenta de vanilie), scortisoara si zaharul..vom lasa sa patrunda toate aromele pret de 1o min.
3. Untul ramas il topim.. iar c-o pensula vom unge foile una cate una.
4. Peste foi vom presara pesmetul(acesta are rolul de a absorbi sucul umpluturii de mere ...); peste pesmet vom adauga umplutura de mere si nuca.
5.Vom rula strudelul iar la final o sa-l dam cu nitel unt topit si-l vom pune la cuptor 25-30 min.. la 200 g C(pana acesta capata o culoare rozalie)
Prepararea sosul de vanilie
1.Laptele si frisca si lasam sa fiarba cateva clocote.
2. Mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta devin spumoase .
3.Peste galbenusuri vom adauga laptele si frisca ..luam totul de pe foc si-l dam la bain-marie dar NU pe foc!
Amestecam pana acesta se ingroasa ...
peste fiecare bucata de strudel se pune un polonic de sos cald de vanilie...
DELICIOS!
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei