Dificultate: redusa
Ingrediente:
- un pachet foi de placinta (eu le-am folosit pe cele de la BELLA)
- 100 g unt
- 50 g pesmet
- 170 g zahar
- sucul de la o lamaie
- 500-800 g mere (fiecare din noi pune cat considera)
- 400 g NUCA(macinata)
- o esenta vanilie
- un pachetel stafide
- o lingura rasa scortisoara
Sosul de vanilie:
- 2-3 esente de vanilie
- 250 ml lapte
- 250 ml frisca lichida
- 3 galbenusuri
- 50 g zahar
Mod de preparare:
Pregatim cuptorul la 200 de grade!
1. Intr-o tigaie punem 50 g unt, pesmetul si 50 g zahar. Lasam sa se rumeneasca, amestecand continuu cu o lingura de lemn pret de 2-3 min.
2. Curatam merele de coaja si le vom taiem felii ..
Intr-un bol mare vom adauga urmatoarele ingrediente:
-merele(peste acestea se stoarce o lamaie), nuca macinata, stafidele(care au stat in esenta de vanilie), scortisoara si zaharul..vom lasa sa patrunda toate aromele pret de 1o min.
3. Untul ramas il topim.. iar c-o pensula vom unge foile una cate una.
4. Peste foi vom presara pesmetul(acesta are rolul de a absorbi sucul umpluturii de mere ...); peste pesmet vom adauga umplutura de mere si nuca.
5.Vom rula strudelul iar la final o sa-l dam cu nitel unt topit si-l vom pune la cuptor 25-30 min.. la 200 g C(pana acesta capata o culoare rozalie)
Prepararea sosul de vanilie
1.Laptele si frisca si lasam sa fiarba cateva clocote.
2. Mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta devin spumoase .
3.Peste galbenusuri vom adauga laptele si frisca ..luam totul de pe foc si-l dam la bain-marie dar NU pe foc!
Amestecam pana acesta se ingroasa ...
peste fiecare bucata de strudel se pune un polonic de sos cald de vanilie...
DELICIOS!
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice