Timp de preparare: 35 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g piept de curcan file
- 1 ghimbir mic sau o lingurita praf ghimbir
- o lingura amidon alimentar
- doua linguri sherry sec
- doua linguri sos soia
- 1/2 lingurita zahar,sare
- trei fire de ceapa verde din gradina :)
- 1/2 kg ananas din conserva
- doua linguri ulei
- 1/2 cub-condiment pentru supa de pui
- o lingurita otet de vin alb
Mod de preparare:
1.Se clateste carnea cu apa rece si se usuca prin stergere.Se taie in cuburi de 2 cm.Ghimbiru' se curata si se da pe razatoarea fina.Se amesteca amidonul alimentar cu sherry-ul,soia,ghimbiru',zaharul si un praf de sare.Se tavaleste carnea prin acest amestec si se da la marinat pret de-o ora.
2.Se curata ceapa verde,se spala si se taie-n patru.Frunzele se taie in rondele cele m.inchise la culoare se pun deoparte (le vom folosii m.tarziu la decor)
3.Se scurge bine ananasul din conserva,iar 2-3 linguri din sucul scurs se amesteca in carnea marinata.
Ananasul se taie cubulete(in cazul in care acesta n-a fost deja taiat)
4.Se prajesc cubuletele de ceapa in ulei,intr-o tigaie de teflon,(cele de verde m.deschis)un timp scurt,iar apoi se scot.Se adauga carnea impreuna cu marinata si se gateste timp de 5 minute amestecand continuu.Se adauga 120 ml apa si cubul-condiment pentru supa si se fierbe acoperit timp de 15 min.
5.Se adauga cubuletele de ananas se se condimenteaza cu zahar,sare si otet .Frunzele de ceapa verde-nchis(care le-am pus de'o parte)se presara peste mancare ca si decor...
La acasta mancare se potriveste foarte bine orezul chinezesc.
S-aveti pofta!
Arianna
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice