Timp de preparare: 35 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g piept de curcan file
- 1 ghimbir mic sau o lingurita praf ghimbir
- o lingura amidon alimentar
- doua linguri sherry sec
- doua linguri sos soia
- 1/2 lingurita zahar,sare
- trei fire de ceapa verde din gradina :)
- 1/2 kg ananas din conserva
- doua linguri ulei
- 1/2 cub-condiment pentru supa de pui
- o lingurita otet de vin alb
Mod de preparare:
1.Se clateste carnea cu apa rece si se usuca prin stergere.Se taie in cuburi de 2 cm.Ghimbiru' se curata si se da pe razatoarea fina.Se amesteca amidonul alimentar cu sherry-ul,soia,ghimbiru',zaharul si un praf de sare.Se tavaleste carnea prin acest amestec si se da la marinat pret de-o ora.
2.Se curata ceapa verde,se spala si se taie-n patru.Frunzele se taie in rondele cele m.inchise la culoare se pun deoparte (le vom folosii m.tarziu la decor)
3.Se scurge bine ananasul din conserva,iar 2-3 linguri din sucul scurs se amesteca in carnea marinata.
Ananasul se taie cubulete(in cazul in care acesta n-a fost deja taiat)
4.Se prajesc cubuletele de ceapa in ulei,intr-o tigaie de teflon,(cele de verde m.deschis)un timp scurt,iar apoi se scot.Se adauga carnea impreuna cu marinata si se gateste timp de 5 minute amestecand continuu.Se adauga 120 ml apa si cubul-condiment pentru supa si se fierbe acoperit timp de 15 min.
5.Se adauga cubuletele de ananas se se condimenteaza cu zahar,sare si otet .Frunzele de ceapa verde-nchis(care le-am pus de'o parte)se presara peste mancare ca si decor...
La acasta mancare se potriveste foarte bine orezul chinezesc.
S-aveti pofta!
Arianna
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro