IN ACEST ARTICOL:
Cel mai popular desert al verii!

Timp de preparare: redus

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 750 ml lapte dulce;
  • 8 lingurite (cu varf) cacao;
  • 4 oua (intregi);
  • 200 gr zahar tos;
  • 4 pliculete zahar vanilat;
  • 4 plicuri de frisca dr.Oetker;
  • 1 cana cu mieji de nuca;
  • 5 linguri stafide (tinute cel putin o zi in cognac).

Mod de preparare:
Primul pas - se dizolva cacaua intr-o cana cu lapte (250 ml) rece, dupa care se pune la foc mic, amestecand in continuu pana da in clocot, iar din acel moment se mai tine pe foc inca 3-4 minute, pana capata consistenta unei ciulamale mai fluide. Se raceste.
Al II-lea pas - se pun ouale intr-un castron smaltuit (2L), peste care se adauga zaharul +zaharul vanilat si se mixeaza pe baie de abur (de-asta v-am recomandat sa fie castronul smaltuit, ca sa-l puteti pune intr-un alt vas cu apa fiarta) pana se obtine o compozitie cremoasa (zaharul sa se topeasca complet), dupa care se lasa la racit.
Pasul al III-lea - se amesteca prima compozitie (cea de cacao) cu cea de-a II-a (cea cu oua).
Pasul al IV-lea - se prepara frisca din cele 4 plicuri + 500 ml lapte rece, respectand instructiunile de pe plic,care apoi se incorporeaza in compozitia rezultata din amestecul de mai sus (pasul III), avandu-se grija sa nu puneti frisca toata odata, ci in etape (amestecandu-se delicat, cu o lingura din lemn folosita numai pentru prepararea prajiturilor). Scuzati-ma, va rog, ca dau atatea detalii, dar ma stiu pe mine cum imi place sa primesc o reteta de prajituri (ha).
Aceasta-i compozitia de inghetata, in care veti adauga nucile taiate in feliute fine, stafidele si, daca aveti, dulceata din coji de portocale (taiate cubulete mici). In final, o puneti in congelator cateva ore (este de preferat s-o preparati seara ca, pana a II-a zi sa o serviti cu laudele de rigoare.
Veti obtine o inghetata BESTIAL DE BUNA !!!!!
Sunt convinsa ca veti culege numai laude de la cei dragi carora le-o veti servi.
MULT SUCCES!
p.s. imi pare tare rau ca nu va pot trimite poze cu fazele de preparare, dar n-am aparat de fotografiat "smecher" (ha).


O reteta propusa de: maria iancu (delly001103___tzitzi)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri