Timp de preparare: 2-3 ore
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- ceapa,
- foi de dafin,
- sare,
- piper,
- un ciolan de porc crud,
- 150-200ml vin rosu,
- rozmarin proaspat,
- usturoi,
- 2 morcovi
Mod de preparare:
Iei ciolanul siil cureti bine de par. Daca nu-ti place soricul poti sa-l cureti si de soric, dar aici e partea cea mai interesanta la sfarsit. Cureti 6-8 catei de usturoi si impanezi ciolanul cu usturoiul curatat. Apoi tai 4-5 cepe rondele. Nu trebuie sa tai foarte mica ceapa ca la sfarsit nici nu o mai vei recunoaste:-). Pui ciolanul condimentat cu sare si piper (eu nu folosesc vegeta) bine inclusiv pe langa os sa patrunda. Asezi ciolanul intr-o oala mai mare ca el cu capac. Pui o cana de apa, morcovii taiati bucati mai mari si-l dai la cuptor. Dupa vreo 40 de minute adauga si vinul dafinul si rozmarinul dar o crenguta. Focul sa fie mediu de la bun inceput. Il lasi acoperit pana simti la mana ca patrunde furculita usor pe langa os. Si-l tot intorci sa intre vinul si toate aromele in el. Cand intra usor furculita pe langa os lasa-l la foc fara capac sa-l rumenesti. Lasa-l sa se odihneasca putin si serveste-l in compania unu-i vin rosu rece. POFTA BUNA!
O reteta propusa de: andrei bouar (andy)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana