Timp de preparare: 2-3 ore
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- ceapa,
- foi de dafin,
- sare,
- piper,
- un ciolan de porc crud,
- 150-200ml vin rosu,
- rozmarin proaspat,
- usturoi,
- 2 morcovi
Mod de preparare:
Iei ciolanul siil cureti bine de par. Daca nu-ti place soricul poti sa-l cureti si de soric, dar aici e partea cea mai interesanta la sfarsit. Cureti 6-8 catei de usturoi si impanezi ciolanul cu usturoiul curatat. Apoi tai 4-5 cepe rondele. Nu trebuie sa tai foarte mica ceapa ca la sfarsit nici nu o mai vei recunoaste:-). Pui ciolanul condimentat cu sare si piper (eu nu folosesc vegeta) bine inclusiv pe langa os sa patrunda. Asezi ciolanul intr-o oala mai mare ca el cu capac. Pui o cana de apa, morcovii taiati bucati mai mari si-l dai la cuptor. Dupa vreo 40 de minute adauga si vinul dafinul si rozmarinul dar o crenguta. Focul sa fie mediu de la bun inceput. Il lasi acoperit pana simti la mana ca patrunde furculita usor pe langa os. Si-l tot intorci sa intre vinul si toate aromele in el. Cand intra usor furculita pe langa os lasa-l la foc fara capac sa-l rumenesti. Lasa-l sa se odihneasca putin si serveste-l in compania unu-i vin rosu rece. POFTA BUNA!
O reteta propusa de: andrei bouar (andy)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?