IN ACEST ARTICOL:
Este anotimpul dovleceilor, sa-i folosim din plin!

Timp de preparare: 60 min

Dificultate: redusa

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 2 cepe,
  • 400g.zucchini tineri,
  • 200g.cartofi noi,
  • 2+1 catei de usturoi,
  • 1 fir de maghiran verde,
  • 3 fire de cimbrisor proaspat,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 cubulete pentru supa de vita,
  • sare,
  • piper,
  • unt sau margarina cat o nuca,
  • 4 felii de paine uscata,
  • 1 lingura amidon alimentar,
  • 100g. cascaval ras(edami sau emmental);

Mod de preparare:

1.Legumele se curata , cu exceptia dovlecelului, care ramane cu coaja ,se spala.Ceapa se taie in rotocoale subtiri, dovlecelul se rade pe razatoarea mare,cartofii noi se taie in cubulete.Frunzele de maghiran si de cimbrisor se spala si se toaca marunt.

2.In ulei fierbine, se calesc ceapa si usturoiul zdrobit,se adauga dovlecelul si cartofii noi si se calesc impreuna cca. 5 minute.Se presara cu maghiran , cimbrisor si cu cele 2 cubulete de supa faramitate,se toarna 1 l. apa si, sub capac , se fierb ingredientele 25 de minute.Se condimenteaza cu sare si piper.

3.Se ung cu unt sau margarina 4 boluri de Jena sau de ceramica pentru supa.Feliile de paine se rumenesc intr-o tigaie de Teflon, fara grasime,se freaca cu un catel de usturoi se se aseaza pe fundul bolurilor.Se presara in fiecare bol, peste paine, 1/2 din cantitatea de cascaval ras.

4.Se amesteca amidonul alimentar cu 1/2 dl. apa rece pana ce acesta se dizolva ,se adauga in supa si se lasa sa dea 2 clocote.Se repartizeaza supa in cele 4 boluri, peste paine ,se presara restul de cascaval ras si se pun bolurile in cuptorul preincalzit , la 250°C, si se lasa cat cascavalul se rumeneste.(10 minute)Se serveste fierbinte.


O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)

Foto: gwarcita


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri