Timp de preparare: 60 min
Dificultate: redusa
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 2 cepe,
- 400g.zucchini tineri,
- 200g.cartofi noi,
- 2+1 catei de usturoi,
- 1 fir de maghiran verde,
- 3 fire de cimbrisor proaspat,
- 2 linguri ulei,
- 2 cubulete pentru supa de vita,
- sare,
- piper,
- unt sau margarina cat o nuca,
- 4 felii de paine uscata,
- 1 lingura amidon alimentar,
- 100g. cascaval ras(edami sau emmental);
Mod de preparare:
2.In ulei fierbine, se calesc ceapa si usturoiul zdrobit,se adauga dovlecelul si cartofii noi si se calesc impreuna cca. 5 minute.Se presara cu maghiran , cimbrisor si cu cele 2 cubulete de supa faramitate,se toarna 1 l. apa si, sub capac , se fierb ingredientele 25 de minute.Se condimenteaza cu sare si piper.
3.Se ung cu unt sau margarina 4 boluri de Jena sau de ceramica pentru supa.Feliile de paine se rumenesc intr-o tigaie de Teflon, fara grasime,se freaca cu un catel de usturoi se se aseaza pe fundul bolurilor.Se presara in fiecare bol, peste paine, 1/2 din cantitatea de cascaval ras.
4.Se amesteca amidonul alimentar cu 1/2 dl. apa rece pana ce acesta se dizolva ,se adauga in supa si se lasa sa dea 2 clocote.Se repartizeaza supa in cele 4 boluri, peste paine ,se presara restul de cascaval ras si se pun bolurile in cuptorul preincalzit , la 250°C, si se lasa cat cascavalul se rumeneste.(10 minute)Se serveste fierbinte.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Foto: gwarcita
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?