IN ACEST ARTICOL:
Un desert irezistibil...

Timp de preparare: 2 ore

Dificultate: medie

Ingrediente:

Blatul

  • 60 g migdale pudra(eu n-am gasit..si-am folosit nuci macinate)
  • 100 g zahar pudra (50+50)
  • 20 g cacao
  • 4 albusuri

"Mousse de ciocolata alba"

  • 125 ml de smantana lichida dulce(o sa gasim la Dorna produse in cutiute mici)
  • 250g ciocolata alba
  • un plic gelatina alba (am folosit "dr.Oetker" 10 g)
  • 300 ml frisca neindulcita (am gasit la Milli un produs care se numeste Perfecto si chiar asa este..frisca din lapte de vaca)

Mousse de ciocolata cu lapte

  • 125 ml frisca lichida
  • 160 g ciocolata cu lapte
  • un plic gelatina alba de 10 g
  • 100 grame frisca batuta

Mousse de ciocolata amaruie

  • 125 ml de frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 110 ml frisca batuta
  • un plic gelatina alba de 10 g

Mod de preparare:
BLATUL:
Amestecam migdalele(nuci macinate)cu 50 g zahar pudra si cacaua...
Albusurile se bat spuma cu 50 g de zahar.
Se toarna amestecul de migdale usor-usor sa nu se lase compozitia. Se rastoarna intr-o forma detasabila si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 15 minute.
Dupa cele 15 minute blatul se lasa la racit!


Mousse de ciocolata alba

Frisca se bate bine si-o lasam de-'o parte..
Continutul de gelatina se pune la inmuiat in cca 100 ml apa rece si se lasa 10 minute sa stea.Apoi se pune pe baie de apa la incalzit pana aceasta devine lichida.
Atentie!
NU FIERBETI GELATINA! Fierberea o distruge...
Smantana se incalzeste pe baie de apa intr-un bol generos de sticla, portelan(ce avem in casa)se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.
Cand este caldut amestecul se adauga gelatina si frisca batuta.
Ce va recomand...
- lasati blatul de tort in forma detasabila apoi o sa turnam peste acesta mousse-ul de ciocolata alba..si-l introducem la frigider pret de 30 min.

La fel se procedeaza si la urmatoarele "MINUNI din CIOCOLATA"(Mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata amaruie)
Va recomand toate astea deoarce avem sansa sa se amestece totul si SUCCES-ul sa nu fie pe masura.
Se decoreaza dupa plac...Eu am folosit capsuni si cateva cirese cu glazura de ciocolata...am ras si ceva ciocolata alba..asa pentru decor..

Mult succes!
Arianna





O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri