Timp de preparare: 60 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 2 porumbei,
- sare,
- 1-2 linguri otet,
- 1 ceapa rosie,
- 1 foaie de dafin,
- 1-2 lingurite seminte de pin,
- 150g.slanina afumata,
- 100g. masline verzi,
- 1 lamaie,
- 200g.smantana,
- 2 linguri faina,
- 1 lingurita sofran;
Mod de preparare:
1.Porumbeii curatati, spalati si taiati in bucati mari se sareaza si se pun intr-un vas. Peste ei se toarna otetul, ceapa rosie taiata in rondele, foaia de dafin si semintele de pin. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se tine la rece 2 zile.
2.Fiecare bucata de porumbel se impaneaza cu bucatele de slanina si se pune la fript; in timpul frigerii se stropeste carnea cu baitul in care au stat porumbeii, amestecat cu smantana.
3.Se amesteca faina cu 2 linguri de smantana, se adauga sucul ramas de la friptul carnii, maslinele taiate si sofranul, inca 2 linguri de smantana si coaja rasa de la o lamaie.
4.Se pune pe platou acest sos si peste el carnea de porumbel. Se orneaza cu patrunjel verde si rondele de lamaie si se serveste cu garnitura dupa plac si un vin alb sec.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?