Timp de preparare: 60 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 2 porumbei,
- sare,
- 1-2 linguri otet,
- 1 ceapa rosie,
- 1 foaie de dafin,
- 1-2 lingurite seminte de pin,
- 150g.slanina afumata,
- 100g. masline verzi,
- 1 lamaie,
- 200g.smantana,
- 2 linguri faina,
- 1 lingurita sofran;
1.Porumbeii curatati, spalati si taiati in bucati mari se sareaza si se pun intr-un vas. Peste ei se toarna otetul, ceapa rosie taiata in rondele, foaia de dafin si semintele de pin. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se tine la rece 2 zile.
2.Fiecare bucata de porumbel se impaneaza cu bucatele de slanina si se pune la fript; in timpul frigerii se stropeste carnea cu baitul in care au stat porumbeii, amestecat cu smantana.
3.Se amesteca faina cu 2 linguri de smantana, se adauga sucul ramas de la friptul carnii, maslinele taiate si sofranul, inca 2 linguri de smantana si coaja rasa de la o lamaie.
4.Se pune pe platou acest sos si peste el carnea de porumbel. Se orneaza cu patrunjel verde si rondele de lamaie si se serveste cu garnitura dupa plac si un vin alb sec.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei