Este un aperitiv excelent!

Rezumat:
Este un aperitiv excelent!

Dificultate:
redusa

Timp de preparare:
70 - min

Ingrediente:
20 felii de cascaval(cca. 300gr.),
10gr. gelatina pudra,
100ml. suc de ananas, (din conserva),
50gr. miez de nuca,
cascaval ras,
masline,
patrunjel verde;
CREMA DE CASCAVAL CU MERE:
250gr. cascaval ras,
300ml. lapte,
100ml. smantana,
4 oua,
50gr. faina,
2 mere,
2 rotocoale de ananas din conserva,
150gr.unt;
CREMA DE BRANZA CU PAPRIKA:
1 cutie de branza topita,
1 lingura de crema de paprika(din comert)
CREMA DE BROCCOLI:
250gr. broccoli fiert,
1 ou,
100gr. unt,
nucsoara macinata,
piper alb,
suc de lamaie;

Mod de preparare si pregatire:
1.Cascavalul se taie in 20 de felii(de preferinta, taiate la magazin)
2.Se prepara crema de cascaval cu mere:se pun intr-o cratita cascavalul ras, laptele , smantana, ouale si faina.Se pune cratita la bain-marie si se fierbe 20 de minute pe foc mic, amestecand mereu cu telul pana ajunge la consistenta unei creme.Cand s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma.Se taie merele curatate de coaja si de seminte in fasii subtiri, ananasul taiat cubulete si se incorporeaza in crema de cascaval.Se tine gelatina 10 minute in suc de ananas rece, apoi se incalzeste, amestecand pana se gelatineaza.Se amesteca cu crema de cascaval.
3.Pentru crema de branza cu paprika, se amesteca branza topita , zdrobita cu furculita, cu crema de paprika.
4.Se pregateste apoi crema de broccoli:se amesteca cu mixerul broccoli fiert si oul fiert, se incorporeaza untul frecat spuma, sare, piper, nucsoara si suc de lamaie.
5.Se aseaza pe un fund de lemn 5 felii de cascaval,una langa alta, se acopera cu 1/2 din crema de cascaval cu mere, se pun alte 5 felii de cascaval, se intinde crema de branza cu paprika, apoi se presara 1/2 din nucile taiate marunt si se stropeste cu 1/2 din cantitatea de suc de ananas.Se pun alte 5 felii de cascaval, urmeaza crema de broccoli, restul de crema de cascaval cu mere, se presara nucile ramase, sucul de ananas ramas si se acopera cu restul de felii de cascaval.Peste ultimul strat de cascaval, cand servim , punem cascaval ras, masline si patrunjel verde tocat.Pana la servire, se tine in frigider.

NOTA:Pentru ca tortul sa aiba o tinuta deosebita, se pune peste el un fund de lemn si asa se tine in frigider.Se orneaza numai inainte de servire.

O reteta trimisa de Maria Vekas (Tracy)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri