70 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
1 kg. carne de porc (de preferat pulpa sau cotlet fara os),
100 gr. cascaval,
1 legatura patrunjel verde, cimbrisor verde,
750 gr. varza de Bruxelles,
100 gr. slanina afumata,
1 lingura de ulei,
sare,
piper,
2 linguri amidon alimentar;
Mod de preparare:
1.Carnea se sareaza, se pipereaza (se pot folosi condimente pentru carne de porc), se aseaza intr-o tava si, timp de 45 de minute, se frige la 200 grade C. Se pune apa din cand in cand in tava.
2.Branza se rade pe razatoarea obisnuita. Patrunjelul si cimbrisorul se spala, se opresc cateva fire pentru ornat, restul se taie marunt. Branza rasa se amesteca cu verdeturile si se pune peste carne cand aceasta este gata fripta si se mai tine la cuptor 15 minute.
3.Se fierbe varza de Bruxelles in apa sarata, timp de 15-20 minute.In tigaie se pune slanina afumata taiata cubulete si se frige. Se adauga varzutele de Bruxelles si, timp de 1-2 minute, se amesteca bine.
4.Carnea de porc se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca. Cand este aproape rece, se taie felii.
5.Se strecoara sosul de pe friptura, se adauga 1/2 l. apa, cele 2 linguri de amidon alimentar si se fierbe;se sareaza si se pipereaza.
Friptura se serveste cu sos si varzute de Bruxelles si se orneaza cu patrunjel verde si cimbrisor verde.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară