IN ACEST ARTICOL:
Varza de Bruxelles da o savoare deosebita preparatului.
Timp de preparare:
70 - min

Dificultate:
redusa

Ingrediente:

1 kg. carne de porc (de preferat pulpa sau cotlet fara os),
100 gr. cascaval,
1 legatura patrunjel verde, cimbrisor verde,
750 gr. varza de Bruxelles,
100 gr. slanina afumata,
1 lingura de ulei,
sare,
piper,
2 linguri amidon alimentar;

Mod de preparare:

1.Carnea se sareaza, se pipereaza (se pot folosi condimente pentru carne de porc), se aseaza intr-o tava si, timp de 45 de minute, se frige la 200 grade C. Se pune apa din cand in cand in tava.
2.Branza se rade pe razatoarea obisnuita. Patrunjelul si cimbrisorul se spala, se opresc cateva fire pentru ornat, restul se taie marunt. Branza rasa se amesteca cu verdeturile si se pune peste carne cand aceasta este gata fripta si se mai tine la cuptor 15 minute.
3.Se fierbe varza de Bruxelles in apa sarata, timp de 15-20 minute.In tigaie se pune slanina afumata taiata cubulete si se frige. Se adauga varzutele de Bruxelles si, timp de 1-2 minute, se amesteca bine.
4.Carnea de porc se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca. Cand este aproape rece, se taie felii.
5.Se strecoara sosul de pe friptura, se adauga 1/2 l. apa, cele 2 linguri de amidon alimentar si se fierbe;se sareaza si se pipereaza.
Friptura se serveste cu sos si varzute de Bruxelles si se orneaza cu patrunjel verde si cimbrisor verde.



O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri