1hsi 15 min - ore
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
1.800 g file biban (sau alt peste cu carne alba)
2 cepe medii, tocate
6 ciuperci mari, feliate
4 rosii medii, curatate de coaja si de seminte si taiate bucatele
3 ardei grasi verzi, medii, taiati rondele
10 cartofi medii
sare
4 frunze de dafin
1 cana apa
100g unt
1 lamaie, zeama de la
1 legatura marar
Mod de preparare:
Se taie file-ul de peste in 20 de bucatele, se asaza intr-un castron si se sareaza.
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie fiecare in patru.
Se ia 2/3 din cantitatea de unt si se topeste intr-o tigaie mare. se adauga ceapa, ciupercile, rosiile si ardeii. Se amesteca bine, se adauga frunzele de dafin, zeama de lamaie si apa, se da in clocot, se acopera si se lasa sa fiarba 10 minute, la foc mic. Se adauga apoi pestele si se mai gateste inca 10 minute.
Se impatureste hartia cerata in doua si se taie in forma de jumatate de inima folosind o foarfeca. Cand se despatureste se obtine o forma de inima intreaga. Trebuie sa se obtina 10 astfel de inimi de hartie. Se intinde unt pe fiecare hartie si se pun 2 bucati de peste pe o jumatate a hartiei, se adauga putin din sosul preparat si se asaza o felie de cartof deasupra. Se presara marar patrunjel. Se impatureste hartia incepand cu partea superioara a inimii. Scopul este de a impiedica sa iasa lichidul si vaporii. Se unge hartia cu o pensula inmuiata in apa.
Se asaza hartiile cu mancare intr-o tava de cuptor si se coc la 170C timp de 20 de minute, pana ce se coloreaza hartia.
Se servesc fierbinti.
pofta mare!
O reteta propusa de: sabau arianna (arianna_blue)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice