- 4 cotlete de miel cu os,
- 1 manunchi de marar,
- 80g.slanina afumata,
- 1/2dl.ulei,
- 2 cepe rosii,
- 20g.faina,
- 1 catel de usturoi,
- 2dl. smantana (mai groasa),
- 1 lingurita boia ,
- 1 ardei iute,
- 800g.varza alba ,
- sare,
- piper;
Mod de preparare:
1.Se taie slanina cubulete si, in foarte putin ulei, se prajeste.Ceapa se curata si se toaca fin,apoi se pune peste slanina si se caleste.Se ia de pe foc, se pune boiaua si usturoiul zdrobit,se toarna 1dl.apa,se adauga cateva rotocoale din ardeiul iute si se sareaza usor.Se pun cotletele si ,sub capac, pe foc mic, se fierb 1 ora.
2.Se taie marunt varza si se toaca mararul, apoi se aseaza peste carne si se continua fierberea pana cand varza este moale.
3.Se scot cotletele si se pastreaza la cald.Se amesteca smantana cu faina si se toarna peste varza, se lasa sa dea un clocot, se sareaza , daca este necesar, si se ia de pe foc.
4.Pe un platou se aseaza varza, se presara marar tocat si se pun cotletele.Se orneaza cu rotocoale de ardei iute.Preparatul se serveste acompaniat de bere.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT