- 4 cotlete de miel cu os,
- 1 manunchi de marar,
- 80g.slanina afumata,
- 1/2dl.ulei,
- 2 cepe rosii,
- 20g.faina,
- 1 catel de usturoi,
- 2dl. smantana (mai groasa),
- 1 lingurita boia ,
- 1 ardei iute,
- 800g.varza alba ,
- sare,
- piper;
Mod de preparare:
1.Se taie slanina cubulete si, in foarte putin ulei, se prajeste.Ceapa se curata si se toaca fin,apoi se pune peste slanina si se caleste.Se ia de pe foc, se pune boiaua si usturoiul zdrobit,se toarna 1dl.apa,se adauga cateva rotocoale din ardeiul iute si se sareaza usor.Se pun cotletele si ,sub capac, pe foc mic, se fierb 1 ora.
2.Se taie marunt varza si se toaca mararul, apoi se aseaza peste carne si se continua fierberea pana cand varza este moale.
3.Se scot cotletele si se pastreaza la cald.Se amesteca smantana cu faina si se toarna peste varza, se lasa sa dea un clocot, se sareaza , daca este necesar, si se ia de pe foc.
4.Pe un platou se aseaza varza, se presara marar tocat si se pun cotletele.Se orneaza cu rotocoale de ardei iute.Preparatul se serveste acompaniat de bere.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
România este o zonă de risc pentru bolile care sunt transmise la oameni și la animale prin intermediul căpușelor
Andreea Lichi, fata cu suflet de porțelan și tărie de oțel purtate într-un fotoliu rulant
Victimele nevinovate ale războiului: Un copil ucrainean fuge din țară în aproape fiecare secundă.
Linie telefonică gratuită pentru servicii medicale, pentru refugiații din Ucraina