- 4 cotlete de miel cu os,
- 1 manunchi de marar,
- 80g.slanina afumata,
- 1/2dl.ulei,
- 2 cepe rosii,
- 20g.faina,
- 1 catel de usturoi,
- 2dl. smantana (mai groasa),
- 1 lingurita boia ,
- 1 ardei iute,
- 800g.varza alba ,
- sare,
- piper;
Mod de preparare:
1.Se taie slanina cubulete si, in foarte putin ulei, se prajeste.Ceapa se curata si se toaca fin,apoi se pune peste slanina si se caleste.Se ia de pe foc, se pune boiaua si usturoiul zdrobit,se toarna 1dl.apa,se adauga cateva rotocoale din ardeiul iute si se sareaza usor.Se pun cotletele si ,sub capac, pe foc mic, se fierb 1 ora.
2.Se taie marunt varza si se toaca mararul, apoi se aseaza peste carne si se continua fierberea pana cand varza este moale.
3.Se scot cotletele si se pastreaza la cald.Se amesteca smantana cu faina si se toarna peste varza, se lasa sa dea un clocot, se sareaza , daca este necesar, si se ia de pe foc.
4.Pe un platou se aseaza varza, se presara marar tocat si se pun cotletele.Se orneaza cu rotocoale de ardei iute.Preparatul se serveste acompaniat de bere.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară